Zehnder lanceert intelligent ventilatiesysteem ComfoAir Q

Internationale marktleider op het gebied van ventilatie Zehnder lanceert ComfoAir Q. Dat is een balansventilatiesysteem van het D-type, dat de bakens moet uitzetten voor de komende jaren. De perfecte combinatie van technologie & design voor een comfortabel, gezond en energie-efficiënt binnenklimaat waar architecten en ingenieurs van onder de indruk zullen zijn, klinkt het.

Innovatief

Voor het ontwerp ervan zijn de ingenieurs vertrokken vanaf een wit blad. Het resultaat is dan ook een concept dat de nieuwste inzichten en technologie in verband met balansventilatie in zich verenigt. "Met het nieuwe ComfoAir Q balansventilatiesysteem introduceert Zehnder een nooit geziene combinatie van superieure technologie in één toestel ", aldus Juergen Dierickx, Head of Marketing & Communication - Zehnder Group Belgium.

 

Intelligente technologie

Met deze innovatie wil Zehnder de kwaliteit van de lucht in de woning nog nauwkeuriger bewaken en bijsturen in functie van het dagritme van de bewoners, en zo hun comfort te verbeteren. Om dit te bereiken werden 7 technologische innovaties in het toestel ingebouwd. Het hart van het systeem is de nieuwe warmtewisselaar in diamantvorm die niet alleen een hoger rendement levert (tot 5% hogere warmterecuperatie), maar ook energiezuiniger is. De nieuwe ventilatortechnologie werkt energie-efficiënter en is bovendien nagenoeg geruisloos. Samen resulteert dit in een besparing op elektriciteit tot 10%.

Het ComfoAir Q balansventilatiesysteem onderscheidt zich verder dankzij de ingebouwde intelligentie technologie. Allerlei sensoren bewaken continu de temperatuur en vochtigheidsgraad van de luchtstromen.  Zo treedt de sturing in werking wanneer een bepaalde vochtigheidsgraad overschreden wordt en worden de debieten volautomatisch geregeld aan de hand van de sensoren. Dit resulteert in een optimale verhouding tussen temperatuur en vochtigheidsgraad. De 'slimme' voorverwarmer zorgt in winterperiodes voor een optimale werking van het toestel, zonder buitensporig elektriciteit verbruik.

 

Installatievriendelijk

De nieuwe ComfoAir Q pretendeert daarom het meest installatievriendelijke ventilatiesysteem op de markt te zijn. Het systeem bestaat  slechts in twee uitvoeringen die het hele scala van toepassingen bestrijken. Bovendien kan elke unit zowel links als rechts gebruikt worden. Foute bestellingen zijn voortaan uitgesloten. Bevestiging tegen de wand gebeurt d.m.v. slechts twee bouten. Via het ingebouwde scherm leidt de begeleidende wizard de installateur probleemloos doorheen het opstartproces met een afsluitende zelftest.

 

Klaar voor de toekomst

ComfoAir Q onderscheidt zich door zijn vernieuwend en trendsettend design, met uniforme afmetingen voor alle units. Wegens zijn vernieuwende technologie, ingebouwde intelligentie en superieure prestaties is de nieuwe Zehnder ComfoAir Q de veilige keuze om probleemloos de normen van vandaag en morgen te halen. Het systeem is klaar om de nodige certificaten te behalen, zoals PHI, EPBD en het Energy label.

 

Gebruiksvriendelijk

Het ComfoAir Q systeem zou eenvoudig te bedienen zijn door middel van het ingebouwde scherm dat real time informatie geeft in verband met de werking van het toestel. Het systeem kan op allerlei manieren gestuurd worden, gaande van een enkele knop tot en met een app. ComfoAir Q verzekert een hygiënische werking dankzij de nieuwe Zehnder ecologische filter. In functie van de tijd en de luchtstroom waarschuwt het systeem dan wanneer de filters moeten vervangen worden.

Deel dit artikel:
Contacteer Zehnder Group Belgium
Onze partners