Zehnder lanceert nieuwe designradiatoren voor nieuwbouw en renovatie

De nieuwe Zehnder Vitalo is een van de drie nieuwe ontwerpen.
De Charleston is al meermaals heruitgevonden: het design blijft evenwel tijdloos.
De Forma Air blijft een zekere, elegante oplossing.

Zehnder breidt zijn assortiment aan designradiatoren uit met de Vitalo, Charleston en Forma. Het bedrijf combineert een knap design met gebruiksgemak en een hoog rendement. Tussen de nieuwe ontwerpen vinden we zowel iets modernere radiatoren als iets klassiekere.

Zehnder Vitalo Bar en Zehnder Vitalo Spa: functionele elegantie

Het gerenommeerde architectuur- en designbureau King & Miranda ontwierp de Zehnder Vitalo, de nieuwste badkamerradiator. Het opvallend gestroomlijnd ontwerp bestaat in twee uitvoeringen: het ‘bar’-model en het ‘spa’-model. Beide modellen geven een uniek designaccent in elke moderne badkamer. De Zehnder Vitalo Bar is voorzien van een of twee chroom handdoekhouders met aan de linkerzijde een opening om handdoeken eenvoudig en comfortabel op te hangen. De Zehnder Vitalo Spa heeft hiervoor een of twee uitsparingen.

De nieuwste Zehnder designradiator voor de badkamer valt op door zijn slank profiel met een diepte van slechts 16 mm en ook door zijn efficiënte, warmtegeleidende materialen waaronder aluminium, koper en grafiet. Dankzij deze materialen weegt de Zehnder Vitalo 50% minder dan een conventionele handdoekradiator. De ingenieuze technologie van de Zehnder Vitalo waarbij een koperen buis ingebed is in een honingraatstructuur van aluminium, zorgt voor een snelle en gelijkmatige warmteverdeling over het volledige radiatorfront. Voor- en achterzijde van de designradiator verspreiden in een recordtijd een aangename warmte.

Door het lichte gewicht wordt de Zehnder Vitalo zeer eenvoudig getransporteerd en geïnstalleerd. De Zehnder EasyFit-aansluitbox verbergt elegant de leidingen, aansluitingen en thermostatische kraan. Door de achterliggende technologie volledig in te werken komt de elegantie volledig tot zijn recht.

De Zehnder Vitalo is ook verkrijgbaar in een volledig elektrische versie met een afstandsbediening met dag- en weekprogramma en een timerfunctie voor extra comfort. De designradiator kan ook moeiteloos gekoppeld worden aan lage temperatuursystemen, warmtepompen en condensatieketels.

De Zehnder Vitalo Spa is verkrijgbaar vanaf 849 euro.

Zehnder Charleston: eeuwig jong

De Zehnder Charleston designradiator bestaat al 80 jaar en leent zich uitstekend voor gerenoveerde woningen. Dankzij zijn modulaire opbouw van verticale kolommen en flexibele aansluitingen, kan de Zehnder Charleston perfect op maat worden gemaakt. Erg handig in woningen met gebogen of hoekige muren. Met een keuze uit meer dan 40 aansluitmogelijkheden: onderaan in het midden, links, rechts, boven of onder, is deze retro designradiator om aan te sluiten. De grote stralingswarmte garandeert een snelle verwarming.

In de loop van de jaren zijn er verbeteringen aangebracht om zowel het ontwerp als de functionaliteit van de radiator te optimaliseren.

Om maar een voorbeeld te noemen: door aanpassingen in de productiemethode is het nu mogelijk om de kopstukken volledig te verbergen, wat de designradiator een gladder en esthetisch aangenamer uitzicht geeft. Bij wijze van bonus is hij hierdoor ook beter beschermd tegen corrosie. De vormgeving van deze kolomradiator knoopt aan met het verleden, maar qua technologie is hij klaar voor de toekomst.

De Charleston designradiator ook eenvoudig schoon te maken dankzij het gladde oppervlak en de grote ruimtes tussen de buizen. De antibacteriële coating, Top Care‘, maakt deze radiatoren zeer geschikt voor mensen met een allergie. Zehnder biedt ook een elektrische versie aan van de Charleston.

De Zehnder Charleston is verkrijgbaar vanaf 382 euro

Zehnder Forma Spa en Zehnder Forma Air: gesierd door bescheidenheid

Zehnder Forma is een functionele handdoekdroger in het Economy-segment met een strak en tijdloos design. De designradiator is gemakkelijk te bevestigen en de grote afstand tot de wand is geschikt om donzige, dikkere handdoeken op te hangen. De Zehnder Forma bestaat in een ‘spa’- en in een ‘air’-model. Zehnder Forma Spa is bovendien verkrijgbaar in inox en in chroom.

Zehnder Forma Air is uitgerust met een krachtige ingebouwde ventilator die ervoor zorgt dat de warmte zich nog sneller verspreidt in de badkamer. Dankzij de vlakke vormgeving is deze ‘warmtebooster’ onzichtbaar bevestigd aan de achterzijde van de handdoekdroger en uitgevoerd in de kleur van de designradiator. De afstandsbediening zorgt voor een optimale temperatuurregeling in de badkamer. De Zehnder Forma Air is eveneens verkrijgbaar in chroom.

De Zehnder Forma Spa is verkrijgbaar vanaf 405 €, de Forma Air is verkrijgbaar vanaf 502€.

Deel dit artikel:
Onze partners