Zehnder lanceert uiterst compacte en flexibele ventilatie-unit

Onder het motto less is more pakt Zehnder in het nieuwe jaar uit met de ComfoAir Flex, een compacte balansventilatie-unit voor het plafond met een capaciteit van 250 of 350 m³/h (200Pa). Met zijn minimale afmetingen is deze unit een ideale oplossing voor kleine tot middelgrote appartementen of woningen. “Dit in combinatie met een hoge mate van flexibiliteit dankzij onder meer de vereenvoudigde inregeling, een hoog rendement én een nauwkeurige Flow Control maken van de ComfoAir Flex dé nieuwe referentie onder de plafondventilatie-units”, aldus Wim Van der Borght, productmanager bij Zehnder.

Compact en flexibel

Als specialist in een optimaal binnenklimaat volgt Zehnder de trends in de woningmarkt op de voet. “Gezien woningen steeds kleiner worden, komt plaatsgebrek om de hoek kijken bij de keuze van de juiste ventilatie-unit”, vertelt Wim Van der Borght. “In de technische ruimte blijft vaak weinig ruimte over voor de ventilatie-unit naast de wasmachine of de droogkast. Om daar een antwoord op te bieden, hebben wij de ComfoAir Flex ontwikkeld, een plafondventilatie-unit die uitblinkt in compactheid dankzij zijn minimale afmetingen (1.068 L x 868 B x 299 H mm). Gecombineerd met een het Zehnder luchtverdeelsysteem zorgt dit voor een optimale installatie.”
 

Connectiviteit

De ingebruikname en regeling zijn met deze nieuwe unit makkelijker dan ooit dankzij de ingebouwde wifi-module. De inregeling en bediening verlopen simpelweg via een smartphone of tablet met de Zehnder ComfoControl App, die gratis kan worden gedownload in de App Store of Google Play. “Ook aan onderhoudsgemak is gedacht doordat de unit zelf en alle onderdelen makkelijk bereikbaar en vervangbaar zijn”, vult Wim Van der Borght aan.
 

Hoog rendement en laag verbruik

Dit alles combineert Zehnder met een optimale performantie en kwaliteit. “De ComfoAir Flex staat garant voor een zeer laag opgenomen elektrisch vermogen, een van de laagste in de markt, een hoog rendement en een zeer nauwkeurige Flow Control. Het constante debiet bespaart de gebruiker energie, en dankzij de Constant Flow kan ook de automatische inregeling bij ingebruikname heel snel en efficiënt verlopen”, vult Van der Borght aan. De nieuwe ventilatie-unit behoort dan ook tot het Zehnder ClimateSwitch gamma, waarmee de Zwitserse fabrikant inzet op duurzaamheid en energiebesparing.

De ComfoAir Flex is verkrijgbaar in twee versies met een luchtdebiet van 250 m³/h en 350 m³/h bij een externe druk van 200 Pa. Alle versies voldoen op betrouwbare wijze aan de huidige en toekomstige Europese energienormen, hebben een A+ energieklasse en zijn geschikt voor EPB-conforme vraagsturing. “Dankzij al deze kwaliteiten behoort de ComfoAir Flex momenteel tot de beste van de klas op vlak van EPB-regelgeving in zijn soort”, besluit Wim Van der Borght.

Deel dit artikel:
Onze partners