Zehnder online onderhoudscontract ventilatiesysteem garandeert gezond binnenklimaat woning

Een professionele installatie en een jaarlijks onderhoud zijn van essentieel belang voor de goede werking van een ventilatiesysteem en een gezond binnenklimaat in de woning. Daarom is Zehnder, toonaangevend fabrikant van ventilatiesystemen en radiatoren, gestart met een webshop. Op www.zehndershop.be kan je voortaan terecht voor de aankoop van filters en onderhoudscontracten. Met de nieuwe webwinkel wil Zehnder de drempel verlagen door deze handelingen zo eenvoudig en transparant mogelijk te maken.
Een professionele installatie en een jaarlijks onderhoud zijn van essentieel belang voor de goede werking van een ventilatiesysteem en een gezond binnenklimaat in de woning.  Daarom is Zehnder, toonaangevend fabrikant van ventilatiesystemen en radiatoren, gestart met een webshop.  Op www.zehndershop.be kan je voortaan terecht voor de aankoop van filters en onderhoudscontracten.   Met de nieuwe webwinkel wil Zehnder de drempel verlagen door deze handelingen zo eenvoudig en transparant mogelijk te maken.

Goed onderhoud voor gezond binnenklimaat

Vaak zijn bouwers en verbouwers zich te weinig bewust van het belang van een professionele installatie en een regelmatig onderhoud van een ventilatiesysteem.  Wanneer ventilatiesystemen niet onderhouden worden, ontstaan met het verloop van de jaren vuilophopingen in de kanalen en de filters.  Dit brengt een risico op geurhinder en condens- en schimmelvorming met zich mee, wat het comfort van de bewoners aanzienlijk verlaagt en de gezondheid schaadt.
Voor een gezond binnenklimaat op lange termijn is een regelmatig professioneel onderhoud van het ventilatiesysteem dus essentieel.  Om dit te verzekeren op een laagdrempelige manier, lanceert Zehnder een online onderhoudscontract, dat via www.zehndershop.beeenvoudig en snel kan afgesloten worden.  Dit onderhoud omvat de controle en vervanging van de filters en ook een regelmatige inspectie en reiniging van de ventilatiekanalen.  Doe-het-zelf voor klein onderhoud

Naast het jaarlijkse technisch onderhoud, kunnen bewoners zelf instaan voor het ‘klein onderhoud’, bestaande uit het reinigen van de ventielen en filters en ook het vervangen van de filters.  De ventielen zijn bevestigd tegen de muren of plafonds van de woonruimtes.  Wanneer bij de opening van het ventiel vuil zichtbaar is, moet het met water en een licht detergent schoongemaakt worden. Achteraf kan het eenvoudig teruggeplaatst worden.

Vervuilde filters moeten regelmatig gereinigd worden met de stofzuiger en ook vervangen worden door nieuwe filters.  Wanneer men filters niet regelmatig reinigt of vervangt, zullen ze de luchtdoorstroming belemmeren.  Zehnder raadt aan, afhankelijk van waar de woning gelegen is, om de filters minstens om de 6 maanden te reinigen en elk jaar te vervangen.  In een nieuwbouwwoning is het aangeraden om de filters de eerste maanden vaker te reinigen of te vervangen omdat ze door het aanwezige bouwstof sneller vervuilen.

De nieuwe Zehnder webshop laat bewoners toe om online nieuwe filters te bestellen en aan huis te laten leveren.

Professionele plaatsing

De goede werking van een ventilatiesysteem begint uiteraard met een correcte installatie.  Naast een regelmatig onderhoud hecht Zehnder dan ook zeer veel belang aan een professionele uitvoering van de systemen. Daarom startte het bedrijf sinds 2010 met praktijkgerichte opleidingen voor installateurs in de Zehnder Academy en reikt het hiervoor een certificaat uit.

“De professionalisering van de installateurs en de sensibilisering van gebruikers over het belang van een regelmatig en professioneel onderhoud verzekert een verhoogd comfort en een gezond binnenklimaat in de woning”, besluit Peter Cuveele, marketing  manager van Zehnder Group Belgium.

Deel dit artikel:
Onze partners