Zehnder presenteert op PassiveHouse energiezuinige en milieuvriendelijke oplossingen voor ventilatie en verwarming

Zehnder, toonaangevend specialist in ventilatiesystemen en radiatoren, presenteert op Passive House 2012 een reeks innovatieve oplossingen voor passiefhuizen en lage-energiewoningen. Het gebruik van natuurlijke energiebronnen voor woningventilatie zorgt voor een laag energieverbruik, een hoog rendement en een verhoogd comfort.
Zehnder, toonaangevend specialist in ventilatiesystemen en radiatoren, presenteert op PassiveHouse 2012 een reeks innovatieve oplossingen voor passiefhuizen en lage-energiewoningen. Het gebruik van natuurlijke energiebronnen voor woningventilatie zorgt voor een laag energieverbruik, een hoog rendement en een verhoogd comfort.

Energiezuinige en milieuvriendelijke ventilatieOm tegemoet te komen aan de normen op gebied van energiezuinigheid en comfort, ontwikkelde Zehnder een aantal innovatieve uitbreidingen op de bestaande balansventilatiesystemen. Zehnder biedt vandaag met de ComfoFond-L aardwarmtewisselaar en de ComfoBox de ideale oplossing voor ventilatie en koeling van passiefhuizen en lage-energiewoningen aan. Bovendien zijn de balansventilatiesystemen van Zehnder gecertificeerd door het Passive house Institute te Duitsland, een onafhankelijke onderzoeksinstelling die bouwmaterialen test op hun energiezuinigheid en geschiktheid voor passiefbouw.

    

Links de Zehnder ComfoFond L550 en rechts de Zehnder ComfoBox


Aardwarmte als natuurlijke energiebron


De Zehnder ComfoFond-L is een aardwarmtewisselaar die naast de ventilatie-unit wordt geplaatst. De ComfoFond-L onttrekt energie uit de grond via een vloeistoflus onder het aardoppervlak. Het gebruik van aardwarmte resulteert in lager energieverbruik. Het systeem is geschikt voor de voorverwarming van buitenlucht in de winter en voorkoeling en ontvochtiging van buitenlucht in de zomer. De Zehnder ComfoFond-L aardwarmtewisselaar is uiterst geschikt voor de toepassing in passiefhuizen door haar lage energievraag en hoge energieopbrengst.

Ook de Zehnder ComfoBox maakt gebruik van aardwarmte en zorgt voor verwarming, koeling, ventilatie en warm water in de woning. Deze vooruitstrevende oplossing combineert alle technische voorzieningen in één unit. Naast aardwarmte als natuurlijke energiebron wordt via het ventilatietoestel tot 90 % van de warmte-energie uit de afgevoerde lucht teruggewonnen en aan de toevoerlucht afgegeven. De Zehnder ComfoBox is een investering in de toekomst. De zinvolle omgang met hernieuwbare energiebronnen vermindert niet alleen het verbruik van fossiele brandstoffen en bijgevolg de CO2-uitstoot, maar steunt ook de onafhankelijkheid van de internationale gas- en oliemarkt.

Energie-efficiënte radiatoren

Naast energiezuinige ventilatieoplossingen stelt Zehnder tijdens Passive House ook energie-efficiënte designradiatoren voor. De nieuwe ventilo-radiator voor lage temperatuursystemen, Zehnder Nova Neo (Neo = New Energy Optimized), is speciaal ontworpen voor moderne, energiezuinige lage-temperatuursystemen. Naast zijn krachtige stralingswarmte heeft Zehnder Nova Neo kleine geïntegreerde ventilatoren -voor verhoogde convectie-, waardoor snel en geruisloos de gewenste kamertemperatuur bereikt wordt. Hierdoor kan de designradiator bij lage temperaturen vijf keer de prestaties van een traditionele radiator bereiken. Bovendien neemt de Zehnder Nova Neo dankzij de efficiënte warmteverdeling minder plaats in dan de traditionele lage-temperatuurradiatoren.

Met het elegante design met afgeronde hoeken naar de muur toe en een diepte van slechts 117 mm, lijkt de stijlvolle Zehnder Nova Neo wel te zweven. Het monteren van de nieuwe designradiator is zeer praktisch en vraagt weinig tijd. De Zehnder Nova Neo is verkrijgbaar in een waaier van levendige kleuren en in verschillende afmetingen en past met zijn tijdloos en elegant design in elk interieur.Novus 300 - Paul: compact en optimaal thermisch rendement

Zehnder Group Belgium verdeelt in België de warmterecuperatiesystemen van de firma Paul, die eveneens deel uitmaakt van Zehnder Group. De firma Paul staat in de ventilatiesector bekend om de zeer hoge thermische rendementen van zijn balansventilatiesystemen met warmterecuperatie en zijn grote expertise in de passiefhuissector. De uitgebreide portfolio biedt oplossingen voor nieuwbouw en renovatie.

De nieuwste balansventilatiesystemen Novus 300 en 450 met passiefhuiscertificaat zijn een waardige opvolger voor de Thermos 300 D. De compacte Novus is uitgerust met een zeer efficiënte en gepatenteerde tegenstroomwarmtewisselaar met hoog thermisch rendement. Het toestel werkt met een constante volumestroom ventilator (constant flow ventilator) en is standaard uitgerust met 2 geïntegreerde G4 filters om stofdeeltjes tegen te houden. De Novus 300 en 450 zijn ook beschikbaar met een F7 pollenfilter en in een versie met ingebouwde enthalpiewisselaar. Neusje van de zalm is het innovatieve en zeer gebruiksvriendelijke bedieningspaneel (TFT-aanraakscherm) waarmee het toestel is uitgerust.

Deel dit artikel:
Contacteer Zehnder Group Belgium
Onze partners