Zehnder toont designradiatoren en ventilatieoplossingen op Batibouw 2013

Ook in 2013 stelt Zehnder zijn op maat geproduceerde designradiatoren en ventilatieoplossingen tentoon op Batibouw. Tijdens deze editie zal de focus op de Roda premiumcollectie van handdoekdrogers en paneelradiatoren en op de opvallende Subway handdoekdrogers komen te liggen. Voor de eerste keer zal een volledige en grotendeels nieuwe opstelling van handdoekdrogers en decoratieve radiatoren te zien zijn.

Ook in 2013 stelt Zehnder zijn op maat geproduceerde designradiatoren en ventilatieoplossingen tentoon op Batibouw. Tijdens deze editie zal de focus op de Roda premiumcollectie van handdoekdrogers en paneelradiatoren en op de opvallende Subway handdoekdrogers komen te liggen. Voor de eerste keer zal een volledige en grotendeels nieuwe opstelling van handdoekdrogers en decoratieve radiatoren te zien zijn.
 

Handdoekdrogers


Zehnder maakt in zijn ruim aanbod van designradiatoren een onderscheid tussen handdoekdrogers voor de badkamer en decoratieve radiatoren voor de keuken, woon -en slaapkamer. De nieuwe Roda (Air) collectie beschikt over een assortiment van zowel handdoekdrogers als designradiatoren, die behoren tot het Premium segment, en combineert innovatief design met een grote functionaliteit en een hoog rendement. Andere modellen uit het Premium segment zijn de Metropolitan, Yucca en Fina handdoekdrogers. Met Fina won Zehnder in 2011 de Plus X Award als Best Product en in 2012 de Red Dot Product Design Award in de categorie Bad, Wellness en Airconditioning. Alle Premium handdoekdrogers kunnen als decoratief element worden opgehangen in de badkamer. De reeks richt zich naar een veeleisend en trendy publiek en is verkrijgbaar in zes versies met talloze kleurmogelijkheden en in de meest diverse afmetingen.Roda decoratieve paneelradiator


Roda

De Roda handdoekdrogers bestaan met en zonder ventilatie: respectievelijk de Roda en de Roda Air. De Roda bestaat onder andere in een Spa uitvoering, met aan de linker –en rechterkant van de handdoekdroger een collector. De uitvoering kan ook asymmetrisch zijn, op die manier dat de handdoekdroger slechts aan één kant twee collectoren heeft. Voor ouderen en mindervaliden is ook een senior uitvoering verkrijgbaar met een gebruiksvriendelijke bediening. Ten slotte beschikt de Roda handdoekdroger in gemengde versie over een energiebesparende optie die toelaat om de handdoekdroger aan te zetten zonder de werking van de ketel in het zomerseizoen.

Het Roda Air model heeft een verwarmingsventilator van 1000 Watt waarmee de badkamer sneller verwarmd kan worden. Op drukke momenten kan de badkamer dan tijdelijk en heel snel een aangename temperatuur krijgen. De blazer verspreidt de warmte terwijl veel energie bespaard wordt. Door de reinigbare luchtfilter blijft de kwaliteit van de lucht goed. Bovendien heeft de Roda Air een handige infrarood afstandsbediening en kan het toestel geprogrammeerd worden voor het weekend en voor weekdagen.

Zowel de Roda als de Roda Air zijn verkrijgbaar in drie uitvoeringen: de Spa uitvoering, de asymmetrische uitvoering en de asymmetrische uitvoering met twistfunctie. Met de twistfunctie kan de radiator 180 graden draaien zodat badhanddoeken gemakkelijker kunnen worden opgehangen of weggenomen.

     

Roda decoratieve paneelradiator en Subway handdoekdroger
    

Subway

Naast het Premium segment biedt Zehnder ook een Quality, Economy en Project segment. Het Quality segment bestaat uit een assortiment kwalitatieve, stijlvolle en elegante handdoekdrogers waaronder het nieuwe Subway model. Dit Zehnderproduct heeft een strakke vormgeving met een opvallende, vierkante lijst en ronde buizen. Het is een designobject dat zich goed integreert in de hedendaagse badkamer of keuken en dat verkrijgbaar is in zowel een gelakte, verchroomde uitvoering als in geborsteld roestvrij staal. Het is ook beschikbaar in een elektrische versie die zich onderscheidt door zijn timerfunctie, veiligheid voor drooglopen, kamertemperatuurregeling en dag- en weekprogramma. 


Decoratieve paneelradiatoren van Roda

Zehnder deelt zijn decoratieve paneelradiatoren onder in kolomradiatoren, paneelradiatoren, Energy Solutions en elektrische radiatoren. Met deze designradiatoren is het mogelijk om de verwarming te personaliseren en te integreren in het architecturaal concept van woning. De Roda collectie heeft ook zo'n assortiment paneelradiatoren, die herkenbaar zijn aan hun minimalistisch design zodat ze bijna onmerkbaar versmelten met het interieur. Hun ontwerp is extreem vlak zodat de paneelradiatoren tegen de muur lijken te zweven. De bevestigingen en consoles zijn geïntegreerd in de radiatoren waardoor een stijlvol en harmonieus geheel ontstaat. Naast stijlvol is deze vormgeving ook heel functioneel. De grote oppervlakte van het verwarmingselement verspreidt immers de stralingswarmte efficiënter in de woonruimte. De op maat gemaakte Roda paneelradiatoren zijn zowel verkrijgbaar in de vorm van centrale verwarming als in een elektrische versie en de klant kan kiezen uit een uitgebreid kleurenpalet.

    
Roda senior uitvoering en Subway handdoekdroger 


Ventilatieoplossingen

Tot slot beschikt Zehnder over een ruim assortiment van ventilatieoplossingen, geschikt voor elk type particuliere woning en projectbouw. Dit is natuurlijk afhankelijk van het beschikbare budget, de gezinssituatie, de levensstijl, de activiteit en de grootte van de woning. Zo worden ventilatieoplossingen op maat aangeboden om de kwaliteit van het binnenklimaat te garanderen en het comfort te optimaliseren. De ventilatieoplossingen duiken zowel op bij nieuwbouw als bij gerenoveerde woningen, maar verschillen enigszins. De ventilatie voor nieuwbouw kan via tijdsturing en/of vraagsturing optimaal afgestemd worden op de woon –en gezinssituatie. Indien de levensstijl wijzigt, kan het ventilatiesysteem eenvoudig worden aangepast zonder grote investeringen, wijzigingen of verbouwingen. Bij renovaties zijn er verschillende mogelijkheden. Klanten kunnen kiezen tussen een systeem C met beperkt kanalensysteem indien ze opteren voor een basisventilatie of voor een energiebesparende gestuurde variant. Als de renovatie maar een lage energie nodig heeft, kan men ook kiezen voor een systeem D met warmterecuperatie.

Daarbij is een professionele installatie en een jaarlijks onderhoud van essentieel belang voor de goede werking van een ventilatiesysteem en een gezond binnenklimaat in de woning. Zehnder lanceerde om die reden www.zehndershop.be voor de aankoop van filters en onderhoudscontracten. Deze nieuwe online shop moet de drempel verlagen om op een eenvoudige en transparante manier een onderhoudscontract af te sluiten en nieuwe filters te bestellen. Bewoners zijn nu ook zelf in staat om de ventielen en filters te reinigen en de filters te vervangen. Door het uitgebreid dienstverleningspakket kan de klant gemakkelijk technische ondersteuning of hulp bij een ventilatieoplossing vragen.

Bij uw bezoek aan Batibouw 2013 zijn de Zehnderspecialisten aanwezig op stand 12402 in Paleis 12 om advies op maat te geven. Bovendien zijn de Zehnderproducten verkrijgbaar in meer dan 200 verkooppunten, 160 showrooms en 25 groothandels in België.
Deel dit artikel:
Onze partners