Zehnder toont nieuwigheden en verbeterde klassiekers op Batibouw

Zehnder presenteert tijdens Batibouw de ComfoSpot 50, een compacte en energiezuinige ventilatie-unit voor aparte ruimtes en kleinere wooneenheden. Op het vlak van woningventilatie worden ook het intelligente ventilatiesysteem ComfoAir Q en ComfoAir Compact in de kijker gezet. In het gamma van designradiatoren stelt Zehnder de Zehnder Zmart voor die energie-efficiëntie met stijl combineert. Verder wordt de aandacht ook getrokken met de energiezuinige Nova Neo en de iconische Charleston-radiator.

ComfoSpot 50: compacte decentrale ventilatie-unit

De ComfoSpot 50 is een compact en krachtig woningventilatiesysteem met geïntegreerde enthalpiewisselaar voor warmteterugwinning en vochtregulering. ComfoSpot 50 is een oplossing voor individuele ruimtes en kleinere wooneenheden in nieuwbouw en renovatie. Deze decentrale unit kan in elke woning geïnstalleerd worden. Een opening in de muur van ongeveer 340 millimeter en een 230V stroomaansluiting volstaan. Dankzij een geïntegreerd bedieningselement is de ComfoSpot 50 gebruiksvriendelijk. Het bedieningselement is geïntegreerd in het front van de radiator en kan naar wens aan de onderzijde of de bovenkant gemonteerd worden.

De geïntegreerde enthalpiewarmtewisselaar van de Comfospot 50 onttrekt niet alleen warmte maar ook vocht aan de afgevoerde lucht. Hierdoor vermijdt men dat condenswater vrijkomt en blijft de gevel schoon. Met een warmteterugwinning tot 82% en een luchtvochtigheidsherstel tot 78% verzekert de ComfoSpot 50 een comfortabel binnenklimaat.

Binnen- en buitenwand front van de ComfoSpot 50 zijn gemaakt van een robuuste kunststof. Door de fronten te overschilderen, passen ze bij de kleur van de binnen- en buitenmuren. Het toestel is niet alleen discreet qua design maar ook qua geluid en is energiezuinig en kostenbesparend.  De unit is ook gemakkelijk te onderhouden.  De filters en de ingebouwde enthalpiewisselaar zijn eenvoudig te vervangen, zonder extra gereedschap.

 

Zehnder ComfoAir Q – nieuwe generatie balansventilatie

Zehner wil met de ComfoAir Q de kwaliteit van de lucht in de woning nog nauwkeuriger bewaken en bijsturen in functie van het dagritme van de bewoners. Om dit te bereiken integreerde men 7 technologische innovaties in het toestel. Sensoren bewaken continu de temperatuur (slimme bypass) en vochtigheidsgraad van de luchtstromen. De slimme voorverwarmer zorgt in winterperiodes voor een optimale werking van het toestel, zonder buitensporig elektriciteitsverbruik.

Het hart van het systeem is de nieuwe warmtewisselaar in diamantvorm die een hoger rendement levert (tot 5% hogere warmterecuperatie) en energiezuiniger is. De nieuwe ventilatortechnologie werkt energie-efficiënter en is nagenoeg geruisloos. De ComfoAir Q is volgens Zehnder de veilige keuze om de normen van vandaag en morgen te halen. Het systeem is klaar om de nodige certificaten te behalen, zoals PHI, EPBD en het Energy label.

Het ComfoAir Q systeem is eenvoudig te bedienen door middel van het ingebouwde scherm dat real time informatie geeft over de werking van het toestel. Het systeem kan op allerlei manieren gestuurd worden, gaande van een enkele knop tot en met een smartphone app. De ComfoAir Q verzekert ook een hygiënische werking dankzij de ecologische filter. In functie van de tijd en de luchtstroom waarschuwt het systeem wanneer de filters moeten vervangen worden.

 

ComfoAir Compact: mini ventilatie-unit

ComfoAir Compact is een zeer compact ventilatiesysteem dat geschikt is voor kleinere woonruimten zoals appartementen, studenten- en service flats. Door zijn compacte vorm en slimme technologie kan dit ventilatiesysteem snel geïnstalleerd worden, zonder risico op installatiefouten of beschadiging. 

De Zehnder ComfoAir Compact wand- en plafondmodellen kunnen handig ingebouwd worden in een kast of gemonteerd worden tegen het plafond. Het systeem werkt volledig automatisch op basis van vochtsturing en een intelligente timer houdt het energieverbruik onder controle.

 

Zmart: lichte, ecologische en energiezuinige paneelradiator in kunststof

De Zehnder Zmart-paneelradiator combineert functionaliteit, energie-efficiëntie, comfort en duurzaamheid met design en tilt zo designradiatoren naar een hoger niveau volgens Zehnder. De nieuwe Zmart radiator is vervaardigd uit polybuteen kunststof en onderscheidt zich op die manier van de traditionele stalen radiatoren. De radiator beschikt over 360° flexibele aan- en afvoerbuizen waardoor hij overal kan worden aangesloten. De buizen zijn discreet verborgen achter een personaliseerbaar frontpaneel.

Door het gebruik van kunststof weegt deze radiator tot 60% lichter dan een traditionele stalen paneelradiator. Dit vereenvoudigt het installatieproces en maakt de  Zmart geschikt voor zowel nieuwbouw als renovaties. De paneelradiator is verkrijgbaar in 56 verschillende afmetingen en is ook ecologisch en energiezuinig te noemen. Zmart veroorzaakt minder milieubelasting op vlak van productie, transport, gebruik en recyclering en heeft een CO² voetafdruk die lager is dan een standaard radiator.

 

Nova Neo: verwarmt en verfrist ruimte

De Zehnder Nova Neo (Neo = New Energy Optimized) designradiator met geïntegreerde ventilator is ontworpen voor moderne, energiezuinige lage temperatuursystemen. Deze radiator verwarmt niet alleen maar verfrist ook. Tijdens de zomer kan men kamers door de activatie van de ventilator op eenvoudige wijze met enkele graden verfrissen.

In vergelijking met vloerverwarming of een conventionele radiator heeft deze lage temperatuurradiator met ventilatoren een kortere opwarmfase.  Dankzij zijn krachtige stralingswarmte en geïntegreerde ventilatoren verspreidt de Nova Neo de warmte snel en geruisloos in de ruimte. Hierdoor kan deze designradiator bij lage temperaturen betere prestaties bereiken dan een traditionele radiator.

De Nova Neo valt ook op door zijn elegante en compacte design. Met afgeronde hoeken naar de muur toe en een beperkte diepte van slechts 117 mm, lijkt de Zehnder Nova Neo te zweven en neemt hij minder plaats in dan de traditionele lage temperatuurradiatoren. Hij is verkrijgbaar in horizontale en in verticale versie in een waaier kleuren afmetingen om in elk interieur te passen.

 

Zehnder Charleston:  radiator van toen met de techniek van nu

Zehnder bracht de iconische Charleston-radiator op de markt in 1920. Dit paradepaardje bestaat al meer dan 90 jaar en vormt in meer dan 12 miljoen bouwprojecten wereldwijd een herkenbaar designaspect. De Charleston past met zijn traditionele maar strakke vormgeving in diverse interieurs en kent dankzij de huidige retro & vintage trend sedert enkele jaren een revival op de markt.

Dankzij zijn modulaire opbouw van verticale kolommen en flexibele aansluitingen, kan de Charleston op maat gemaakt worden, wat handig is in woningen met gebogen of hoekige muren. De Zehnder EasyFix zorgt voor een gemakkelijke montage op afgewerkte muren. Naast de CV versie is de Charleston ook verkrijgbaar in een elektrische versie en kan geleverd worden in een grote variëteit aan kleuren en afwerkingen.

Deel dit artikel:

Contacteer Zehnder Group Belgium

Onze partners