Zelfstandige ventilatiekanalen op basis van PROMATECT®-L500

© Promat

Een compleet assortiment uitgebreid geteste en gecertificeerde producten en systemen van Promat laat toe om in iedere situatie in een betrouwbare brandveiligheidsoplossing te kunnen voorzien. 

De functie van brandwerende kanalen, bestemd voor ventilatie, toevoer van verse lucht en drukbehoud, is het verzekeren van de brandcompartimentering en de ventilatie in gevoelige zones ondanks het feit dat ze zelf door deze zones heen lopen en de brandcompartimenteringswanden doorboren. Traditioneel zou u steeds stalen ventilatiekanalen brandwerend beschermen door ze te bekleden met PROMATECT® platen.

Met zelfstandige ventilatiekanalen op basis van PROMATECT®-L500 platen, kan Promat u een innovatieve oplossing aanbieden die op vele vlakken een voordeel biedt. In deze PROMADUCT® kanalen wordt geen gebruik meer gemaakt van een stalen binnenstructuur, en kan het gebruik van uitzetvoegen achterwege gelaten worden omdat het uitzetten en krimpen van staal ten gevolge van eventuele temperatuurswisselingen geen rol meer speelt.

Met het oog op plaatsbesparing, heeft Promat ook oplossingen ontwikkeld waar het zelfstandig kanaal drie- in plaats van vierzijdig geplaatst kan worden en een ophangsysteem niet langer nodig is.

Duurzaam en energiezuinig

Wanneer u de keuze voor PROMADUCT® zelfstandige ventilatiekanalen maakt tijdens de designfase, hoeft u later geen stalen brandkleppen te installeren om de compartimentering te garanderen. Daarmee omzeilt u de nood aan krachtigere ventilatie en hogere energiekosten omwille van drukverlies rondom de brandkleppen, alsook de installatie en jaarlijks onderhoud die dit systeem vereist.

Duurzaamheid is een essentieel onderdeel van een bouwproject, en ook een belangrijk element binnen de Promat strategie. De PROMATECT®-L500 platen die worden gebruikt voor het bouwen van PROMADUCT® zelfstandige kanalen hebben een gegarandeerde levensduur van 25 jaar en zijn geanalyseerd volgens de BREEAM-methode. Dit zal in de toekomst meer en meer een rol spelen bij de certificatie van een gebouw. Promat beschikt tevens over een EPD-verklaring voor de zelfstandige kanalen in PROMATECT® platen.

Economisch en tijdsbesparend

Opteren voor zelfstandige ventilatiekanalen met PROMATECT®-L500 platen laat u toe om te be-sparen op materialen en montagekosten: u heeft geen stalen kanalen meer nodig en de montage verloopt sneller en eenvoudiger. PROMATECT®-L500 platen hebben een laag gewicht en kunnen eenvoudig met schroeven en nieten gemonteerd worden. Deze voordelen bekomt u zonder in te boeten op performantie.

Het verschil in drukverlies voor fluïda tussen PROMADUCT® kanalen en een stalen kanaal is verwaarloosbaar. De zèta factor ζ van een PROMADUCT® kanaal is quasi equivalent aan die van een stalen kanaal en een met een PROMADUCT® zelfstandig ventilatiekanaal kan in koude toestand een luchtdichtheidsklasse C tot zelfs D worden behaald (ifv de afmetingen en drukniveaus).

Naast hun primaire functie, zorgen zelfstandige PROMADUCT® ventilatiekanalen eveneens voor het behoud van de compartimentering in uw gebouw. Wanneer u de keuze voor zelfstandige ventilatiekanalen in PROMATECT®-L500 maakt tijdens de designfase, hoeft u later geen stalen brandkleppen te installeren om de compartimentering te garanderen.

Veelzijdig

Zelfstandige PROMADUCT® kanalen zijn ook veelzijdig omdat zij kunnen worden uitgevoerd in allerlei geprefabriceerde vormstukken en maten. Promat heeft eenvoudig te plaatsen en te controleren oplossingen ontwikkeld voor het realiseren van doorvoeringen van kanalen doorheen compartimentswanden en -vloeren (kritieke punten van ventilatiekanalen) om zo goed mogelijk te beantwoorden aan de marktvraag.

Bron: Siniat
Deel dit artikel:
Onze partners