Zonlicht binnen, hitte buiten

Geen hedendaagse architectuur zonder grote glaspartijen. Door het gebruik van glas kunnen de interne temperaturen op warme dagen echter oplopen tot 33° C en meer. Duco stelt dat zijn externe architecturale zonweringsystemen op een natuurlijke en energiezuinige manier de opwarming van gebouwen tegenhouden en op die manier de koellast verlagen tot 30%. 

“Bovendien laten de zonweringsystemen een maximum aan zonlicht binnen en houden ze de hitte buiten, zonder verblindende effecten. Voldoende daglicht in een gebouw is een garantie voor een aangenaam visueel comfort, maar de zonwering zorgt er voor dat ook het thermische comfort ideaal blijft tijdens de warme zomermaanden. Ze zorgen voor privacy door het afschermen van een glasgevel en handhaven daarbij het zicht naar buiten toe,” klinkt het bij Duco.

Duco stelt dat architecturale zonwering in combinatie met nachtventilatie het ideale alternatief vormt voor een energieverslindende airconditioning en zo op een natuurlijke manier een gezond en comfortabel binnenklimaat garandeert.

Totaalconcepten

Architecturale zonwering vormt een essentieel onderdeel van de totaalconcepten die Duco ontwikkelde. Met Duco at work en Duco at school staat de gezondheid van de gebruiker centraal dankzij een goed doordachte oplossing van natuurlijke dagventilatie in combinatie met buitenzonwering en intensieve nachtventilatie.

Bij Duco’s zonwering zijn er tal van mogelijkheden. Er zijn systemen met vaste lamellen en verstelbare lamellen, discrete en opvallende vormgeving, horizontale en verticale lijnen.

Types

1. DucoSun C – DucoSun CF - DucoSun D

Externe zonweringsystemen waarbij de aluminium lamellen op kunststof lamelhouders worden vastgeklikt. De lamelhouders worden vooraf aan het aluminium draagprofi el bevestigd met Duco’s gepatenteerde Schuif-Kliksysteem. Er is keuze uit drie verschillende lameltypes: C, CF of D.

Materiaal

  • Aluminium: EN AW – 6063 T66
  • Oppervlaktebehandeling: Standaard naturel geanodiseerd (1520μm) (VB6/A20/VOM1) Gemoffeld polyester poedercoating (6080 μm)
  • Kunststofonderdelen: Polyamide, glasvezelversterkt, UV kleurvast

 

2. DucoSun Ellips - DucoSun Cubic -DucoSun Linear - DucoSun Wing

Externe zonweringsystemen waarbij de aluminium lamellen vast of verstelbaar in de draagconstructie gemonteerd worden. De strakke belijning van de lamellen zorgt voor een bijzonder fraai resultaat. Er is keuze uit vier verschillende lameltypes: Ellips, Cubic, Linear en Wing.

Materiaal

  • Aluminium: EN AW – 6060 T66
  • Oppervlaktebehandeling: Standaard naturel geanodiseerd (1520 μm) (VB6/A20/VOM1) Gemoffeld polyester poedercoating (6080 μm)

Plaatsing van de systemen

Horizontaal

Horizontaal geplaatste zonweringsystemen houden de hitte buiten in de warmere periodes van het jaar (mei-september) en laten de warmte van de laagstaande zon toe in de koudere maanden (oktoberapril). Dit zorgt voor optimale energiewinst.

Verticaal

Verticaal geplaatste zonweringsystemen bieden een maximum aan privacy en handhaven daarbij het zicht naar buiten toe. Met verticaal geplaatste zonweringsystemen kan de ruimte verduisterd worden. Bij verticaal geplaatste systemen van de types DucoSun Ellips, DucoSun Cubic en DucoSun Linear kunnen de lamellen zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage