Zorgwoning van de Toekomst snel klaar met Xella

Xella neemt deel aan de Zorgwoning van de Toekomst. Dit innovatie- en sensibiliseringsproject, gekoppeld aan het grootste living lab in Europa, wordt te Heusden-Zolder met Silka en Ytong gerealiseerd. Het zal een innovatieve real-life omgeving laten zien met nieuwe technologie├źn, diensten en producten die het levensbestendig wonen aangenamer en comfortabeler maken, met extra nadruk op zorgkwaliteit.


Xella neemt deel aan de Zorgwoning van de Toekomst. Dit innovatie- en sensibiliseringsproject, gekoppeld aan het grootste living lab in Europa, wordt te Heusden-Zolder met Silka en Ytong gerealiseerd. Het zal een innovatieve real-life omgeving laten zien met nieuwe technologieën, diensten en producten die het levensbestendig wonen aangenamer en comfortabeler maken, met extra nadruk op zorgkwaliteit.

De toenemende vergrijzing is één van de grote uitdagingen voor de komende decennia. Xella en heel wat andere bedrijven, uit diverse sectoren, nemen deel aan dit project om samen die uitdaging aan te gaan.

 


Carehome of the Future BoCasa wordt gerealiseerd met de bouwtechnieken van Xella

 

De Zorgwoning van de Toekomst in Limburg speelt hier op in. Onder de noemer BoCasa wordt het grootste living lab in Europa voorgesteld. Het omvat 43 innovatieve serviceflats en 89 dito rusthuisbedden en is voorzien van nieuwe technologieën voor de zorgsector. De bewoners zullen deze technologieën testen op hun bruikbaarheid.


De inbreng van Xella

Het architectenteam van Frank Beliën koos Silka en Ytong voor de ruwbouw van het complex. Hier zijn enkele belangrijke redenen voor. Enerzijds zijn het snelle bouwmethodes waarmee je voordelig en kwalitatief bouwt. Anderzijds dragen beide ecologische materialen het DUBO-certificaat van duurzame en milieuvriendelijke bouwproducten. De gebruikte materialen zullen ook een aangenaam binnenklimaat creëren voor de toekomstige bewoners.

 


Architect Frank Beliën koos voor Xella vanwege de eenvoudige plaatsingsmethodes en duurzame en milieuvriendelijke kwaliteiten

 


Silka en Ytong zorgen voor een snelle oplevering

De dragende muren van de twee afzonderlijke gedeeltes van het complex worden opgetrokken uit Silka-elementen. Deze grootformaat kalkzandsteenblokken hebben een eenvoudige plaatsingsmethode. Daarnaast hebben ze een groot draagvermogen, een sterke akoestisch isolatie en zijn ze thermisch inert. De buitenmuren worden aangevuld met isolatie om de gebouwschil van de nodige isolatiewaarde te voorzien.

De niet-dragende scheidingsmuren worden uitgevoerd in verdiepingshoge panelen van Ytong, eveneens een snel, kwalitatief en betaalbaar bouwsysteem.

 


De Silka kalkzandsteenblokken hebben een groot draagvermogen en zijn thermisch inert

 

De binnenmuren die de verschillende wooneenheden van de gangen scheiden, zijn opgebouwd met Silka-elementen aangevuld met voorzetwanden van Ytong verdiepingshoge panelen.


Energie- en tijdsefficiëntie

Om verzekerd te zijn van EPB-aanvaarde bouwknopen zonder koudebruggen rusten de Silka-buitenmuren telkens op een laag kimblokken van Ytong. Ten slotte realiseert men een aanzienlijke tijdswinst bij de combinatie van de Silka- en Ytong-bouwmethodes, waardoor de werf vroeger opgeleverd kan worden.

Deel dit artikel:

Met medewerking van

Onze partners