Zuiderpromenade is de nieuwe toegangspoort tot stad Waregem

De Zuiderpromenade is de nieuwe toegangspoort tot de stad Waregem. De autovrije esplanade zorgt voor een veilige verbinding tussen de Ring en het Pand en vormt de ruggengraat van het project ZuidBoulevard, gerealiseerd door Vanhaerents Development, ontworpen door goedefroo+goedefroo architecten, Robbrecht & Daem architecten en Bureau Bas Smets.

Vlotte verbinding

De trappenpartij en niveauverschillen zijn op een subtiele manier verwerkt in het geheel waardoor er een vlotte verbinding ontstaat tussen het sportcentrum, cultuurcentrum De Schakel, Het Pand, het stadhuis & de bibliotheek. Door de zachte helling (4%) van de promenade is het niveau van het pand zowel voor fietsers als voor minder mobiele personen vlot bereikbaar.

 

Groen in en rond de promenade

De promenade is ontworpen als een plek om elkaar te ontmoeten. Op het hellend gedeelte van de promenade komt een actief waterelement met programmeerbare spuitkoppen. Op het horizontale deel komt een groot grasveld, waarop gespeeld kan worden. Aan de kant van de Zuiderlaan bevindt zich een landschapsparking, die dienst doet voor bezoekers van het OCMW. Door het planten van bomen krijgt de omgeving van de parking een groene structuur.

De laatste werken aan de promenade zijn nu volop bezig en tegen begin 2017 zal hij afgewerkt zijn. Benieuwd naar het resultaat? Bekijk dan de timelapse van de werken en ontdek de nieuwe promenade!

 

Ondergrondse parking voor meer dan 400 wagens

De ondergrondse parking in het project Zuidboulevard sluit naadloos aan met de parking onder het Pand en is daardoor ook verbonden met de parkeerlus die start in de Meersstraat en eindigt op de Zuiderlaan. Zo wordt parkingzoekend verkeer geweerd van het publiek domein. Doorgaand verkeer wordt geleid langs een nieuw aan te leggen weg tussen de OCMW-kantoren en de nieuwe promenade.

 

Wonen met zicht op de Promenade en hippodroom

Na een bliksemsnelle start van de verkoop in 2013 is nu in totaal reeds 80% van de appartementen verkocht. In de Esplanade en de Boekerij zijn nog maar enkele één en twee slaapkamerappartementen te koop.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage