Zuiderzicht, een nieuwe ster aan de Antwerpse skyline

Een nieuwe woontoren vult binnenkort de Antwerpse skyline aan. Zuiderzicht maakt deel uit van de ontwikkeling Antwerpen Nieuw Zuid, een gloednieuw woongebied tussen de Schelde en het Justitiepaleis. De toren telt 26 verdiepingen en 132 passiefwoningen.

Zuiderzicht is een van de acht woontorens die in de nieuwe wijk worden opgetrokken. Het masterplan voor het Nieuw Zuid is ontworpen door Studio Associato Secchi-Viganò. Het ontwerp van de Zuiderzichttoren is van de hand van KCAP Architects&Planners (NL) en evr-architecten (B) i.s.m. Bureau Bouwtechniek (B). Als leverancier van het buitenschrijnwerk, realiseerde Reynaers Aluminium tal van oplossingen op maat voor dit project.

Het 16.000 m2 omvattende project bestaat uit een balkvormige onderbouw van vijf lagen - waarin een hotel wordt geïntegreerd - en een 26 verdiepingen tellende toren van 80 meter hoog met 132 woonunits. Beide volumes vormen één geheel. Daaronder bevinden zich ook twee ondergrondse parkeerlagen. “De toren heeft een iconische uitstraling en de woningen bieden een schitterend uitzicht op de Schelde, de wijk en de stad”, vertelt Jan Van Den Broeke van evr-architecten.

Lees dit artikel verder in Belgian Building Magazine

Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners