De kracht van herbestemming

Van kerk tot circusschool, van goederenstation tot bedrijvencentrum, van drukkerij tot theaterzaal. Herbestemmingsprojecten geven architecten de kans om verleden en toekomst op verrassende wijze met elkaar te verbinden. Stof genoeg voor een nieuwe podcast van Architectura. De drie praatgasten zijn Ruben D'hont van Plano Architecten, Nadja Van Houten van Bureau Bouwtechniek en David Driesen van dmvA.

 

Alle drie sleepten ze een nominatie voor de Belgian Building Awards in de wacht in de rubriek Utility Building, niet toevallig alle drie met een herbestemmingsproject. Bureau Bouwtechniek werd genomineerd voor het alom geprezen Gare Maritime in Brussel waarvoor het samenwerkte met Neutelings Riedijk Architects en Jan de Moffarts Architecten.

dmvA kreeg een nominatie voor Kunstencentrum Nona in hun hometown Mechelen. Op een oude drukkerijsite werd het kunstencentrum uitgebreid met een extra theaterzaal. En ten slotte is er nog het project van Plano waarbij de oude parochiekerk van de Gentse stadswijk Malem tegenwoordig fungeert als circusschool.

Wie van de drie gewonnen heeft, verneemt u maar evenzeer onze gasten tijdens de podcast. De podcastopname vormde dus meteen ook een prijsuitreiking.

Deze podcast werd medemogelijk gemaakt dankzij onze vier structurele podcast-partners: KUBUS, Assiver, Wienerberger en All Colors of Communication.

DEEL DEZE PODCAST:
Onze partners