De verandering van de beroepspraktijk van architecten

De wereld verandert razendsnel en dat is ook meer dan ooit het geval voor het beroep architect. Wat houdt het beroep vandaag de dag in? Waar stevenen we op af? Welke rol heeft het onderwijs hierin? Kortom, hoe is het gesteld met de verandering van de beroepspraktijk van architecten?

"Men denkt vaak dat een architect enkel ontwerpt. Dat is een grote onderwaardering. Maar de architect is hier vaak zelf schuldig aan." Kristof De Roeck, zaakvoerder van communicatiebureau All colors of communication, ziet waar deze misvatting ontstaat. Architecten positioneren zich niet op de juiste manier in de markt, waardoor weinig mensen de veelzijdigheid van het beroep kennen. Architect Vincent Van Den Broecke treedt hem bij: "We moeten een open keuken hanteren en onze communicatievaardigheden verbeteren." 

Hoe je dat doet en hoe het verder is gesteld met de verandering van de beroepspraktijk, hoor je allemaal in deze nieuwe aflevering van de Architectura podcast met Kristof De Roeck (All colors of communication), Vincent Van Den Broecke (Blanco Architecten) en Dirk Mattheeuws (NAV).

Deze podcast werd medemogelijk gemaakt dankzij All colors of communication.

DEEL DEZE PODCAST:
Onze partners