PXL-MAD, School of Arts

Een museum als school, een school als museum. In de derde aflevering van de Architectura podcast nemen we de gloednieuwe PXL-MAD, School of Arts in Hasselt onder de loep. Een opmerkelijk gebouw dat de kunstafdeling van PXL Hogeschool huisvest. Een project waarin kunst, ambacht en duurzaamheid hand in hand gaan en waarover Architectura een gesprek had met Wout Sorgeloos. Hij was samen met zijn collega’s van a2o architecten verantwoordelijk voor het ontwerp van het gebouw. 

Daarnaast laten we ook Ben Lambrechts, directeur van PXL Hogeschool en een fiere opdrachtgever, aan het woord. En verder laten Rudi Gorissen van baksteenfabrikant Wienerberger en Wim Dieltjens van boydens engineering hun licht schijnen op respectievelijk de opmerkelijke ringovensteen en de aandacht voor duurzaamheid.

Meer weten over PXL-MAD? Frederique Hermans van a2o is één van de praatgasten tijdens het webinar Comfort in Scholenbouw dat Palindroom organiseert op dinsdag 4 oktober. Hij zal er uitgebreid ingaan op PXL-MAD, School of Arts. Schrijf je hier in. 

Deze podcast werd medemogelijk gemaakt dankzij deze 3 partners: KUBUS, Assiver en VELUX.

DEEL DEZE PODCAST:

Onze partners