Trailer: In de bres voor ons modernistisch erfgoed

Architectura springt in de bres voor ons modernistisch erfgoed. In Vlaanderen zijn er een heleboel prachtige modernistische gebouwen waar de sloophamer als een zwaard van Damocles boven dreigt. Om deze gebouwen van de sloophamer te redden, brengt Architectura in 2023 hierover de podcastreeks: ‘In de bres voor ons modernistisch erfgoed’. Beluister de trailer hier.

In het voorjaar van 2023 lanceert Architectura een 8-delige podcastreeks over ons bedreigd modernistisch erfgoed. In elke aflevering nemen we je mee naar een belangrijk modernistisch gebouw in Vlaanderen dat gesloopt dreigt te worden. We zoeken welke persoonlijke verhalen er in de muren verscholen zitten, tonen elk architectonisch pareltje en kijken samen met experts naar de toekomst van deze gebouwen.

Andrea Croonenberghs

Andrea Croonenberghs kent u vermoedelijk als actrice en presentatrice, maar ze is ook een gepassioneerd architectuurliefhebster. Niet toevallig was haar vader, André Croonenberghs, een gerenommeerd modernistisch architect en kunstenaar. Hij ontwierp o.a. het stadhuis in Genk en Andreas ouderlijke woning. Dat laatste werd jammer genoeg met de grond gelijk gemaakt. Als gezicht van deze podcastreeks voelt zij als geen ander de passie voor ons modernistisch erfgoed. 

Binnenkort al aflevering 1

Is je curiositeit al aangewakkerd? Dan hebben we goed nieuws, want naast de trailer lanceren we volgende week donderdag al aflevering één. Daarin trekken we samen met architect Jakob Ghijsebrechts naar het oud administratief centrum van Hasselt. Een stadsgezicht dat werd ontworpen door Jakobs grootvader Louis Ghijsebrechts. Zal het afgebroken worden of herbestemd? Houdt zeker onze nieuwsbrief in de gaten of abonneer je nu al op ‘In de bres voor ons modernistisch erfgoed’ in je favoriete streamingsplatform.

Je kan in aanloop van de volledige podcastreeks het hele proces volgen via onze Instagrampagina 'podcast_modernistisch_erfgoed' of onze Facebookpagina 'In de bres voor ons modernistisch erfgoed’. Naast beelden van de opnames, gebouwen en gasten vind je er informatie over de projecten en andere boeiende content over modernistisch erfgoed.

Wil je een steentje bijdragen aan de bescherming van ons modernistisch erfgoed? Architectura is op zoek naar partners voor deze podcastreeks. Contacteer info@palindroom.be om te weten wat dat voor jou kan betekenen.

DEEL DEZE PODCAST:
Onze partners