Zijn vrouwen ondervertegenwoordigd in de architectuur?

‘Ik ben geen vrouwelijke architect. Ik ben architect.’ De Deense Dorte Mandrup was duidelijk toen de Britse architectuursite Dezeen haar kroonde tot een van de vijftig meest inspirerende vrouwelijke architecten. Daarmee steunt ze de mening van veel vrouwen in de sector, die niet in het hokje van vrouwelijke architecten geduwd willen worden. Ook die van onze drie praatgasten in deze podcast. Sylvie Bruyninckx, oprichter van VIVA Architecture. Rita Agneessens, oprichter van Link Lab en voormalig vennoot bij B2Ai en Hilde Heynen, professor architectuurtheorie aan de KU Leuven die veel onderzoek doet naar gender in de architectuur.  
 

Waarom een podcast over vrouwen in de architectuur? Omdat in de praktijk blijkt dat hoewel de verhouding tussen mannen en vrouwen min of meer gelijkloopt in de architectuuropleiding, er nog steeds opvallend minder vrouwen dan mannen in de sector actief zijn. Bij de hogere functies wordt het overwicht van mannen nog veel groter. Nochtans ervaren onze twee ervaringsdeskundigen dat onevenwicht niet zozeer in de praktijk.
 
Deze podcast werd medemogelijk gemaakt dankzij onze vier structurele podcast-partners: KUBUS, Assiver, Wienerberger en All Colors of Communication.

DEEL DEZE PODCAST:
Onze partners