ZIN: de (circulaire) toekomst van de Brusselse Noordwijk?

Zin is het project waarin de Torens 1 en 2 van het WTC-complex in de Brusselse Noordwijk klaar zijn gemaakt voor de toekomst. Als je het Zin-project in 1 zin zou moeten samen vatten, zou je moeten worstelen om termen als mixed use, circulariteit, pioniers, zebra-concept en nog zoveel meer in die ene zin te proppen. Maar wie zou dat doen, als je er ook gewoon een hele podcast over kan vullen? Laat dat nu exact zijn wat Circubuild doet in deze podcast: zinnige praat over het Zin-project, met een gevarieerd aanbod aan betrokken partijen die hun inzichten van achter de schermen delen. Lees zeker ook verder voor de giveaway, waarbij je het boek over het project kan winnen!

Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door Van Laere, Bopro, BPC, Ecoworks en Derbigum.

In deze podcast komen met John Eyers van Jaspers Eyers architecten en Olivier Cavens van 51N4E twee architecten van het project aan bod. Maar ook projectmanager Bopro, bij monde van Dagmar Decramer, en de verschillende aannemers geven een inkijk in hun werk aan de site. Sara Bernar van Van Laere en Christian Brant van BPC lichten de kant van de hoofdaannemers toe, en de tijdelijke vereniging Open Minds. John Kinnen van Ecoworks legt vervolgens uit hoe het hele Zin project meer dan 3.000 bomen in en op het gebouw geïntegreerd worden, terwijl Michael Vloeberghs het gebruik van de duurzame dakbedekking van Derbigum toelicht.

Ben je uitzinnig na deze podcast, of heb je net zin in meer? Luister dan zeker ook eens naar onze andere podcasts. Over dit project specifiek kunnen we ook ‘How not to demolish a building’ aanraden, een boek dat het verhaal van het zin-project van A tot Z vertelt.

Meer nog, we geven drie exemplaren van dat boek weg. Hoe kan je zo'n boek winnen? Dat is heel simpel: je mailt gewoon het antwoord op onderstaande prijsvraag door naar info@circubuild.be. Uit de inzendingen worden er drie winnaars geloot.

De prijsvraag: Welk Afrikaans steppedier is onlosmakelijk verbonden met het ZIN-verhaal van 51N4E?

DEEL DEZE PODCAST:
Onze partners