Porta Magna Brugge

De nieuwbouw huisvest het kennis- en innovatiecentrum Porta Magna. Het hoofdkantoor staat langs de spoorweg en kenmerkt zich door de speciale witte kleur Colorcoat Prisma Seren White en de toepassing van beton.

Architect Gino Debruyne: “Het nieuwbouwvolume vertrekt van een duurzame conceptvisie voor een aanpasbare invulling van kantoorfuncties voor directie en medewerkers. Het vrijstaand nieuwbouwvolume op de hoek van de Spoorwegstraat en de Groene Poortdreef ontwikkelt zich over twee bouwlagen en een accentvolume. Het gebouw is opgetrokken uit een modulaire schil in witgelakte geprofileerde staalprofielen van SAB-profiel (NL), specifiek ontworpen voor dit project.”

Gino Debruyne: “De zelfontwikkelde lamellen zorgen voor dynamiek en allerlei soorten lichtinval. De raamopeningen werden in cadans gemaakt. Op die manier werd ook de gelaagdheid van enkele niveaus ontwikkeld. Dit was een niet evidente puzzel. Het raamprofiel zit in een witgelakt kader. We hebben gespeeld met het wit parelmoer en licht bronskleurig raamprofiel, wat resulteerde in een subtiele nuance. Het brons verwijst ook naar de zichtbetonsokkel.”

Voor een video sfeerimpressie van het gebouw buiten, zie: https://www.youtube.com/watch?v=JJA_5-GPCSQ