Reconversie Bekaertsite Zwevegem Leanderhof

Leanderhof, op de voormalige Bekaertsite, brengt 305 woningen en appartementen, ondergrondse parkings, horeca, winkelruimte en natuur tot in het centrum van de gemeente. Een nieuwe plek waar je je meteen thuis voelt.

Tussen pleinen en parken genieten jong en oud van aangepaste en betaalbare woningen. Creatieve oplossingen voor jonge gezinnen of assistentiewoningen voor ouderen? Leanderhof is er voor iedereen die houdt van groen wonen op een steenworp van het centrum. Mobiel ben je sowieso: Kortrijk is vlakbij en het gezellige Guldensporenfietspad gaat dwars door de site.

Een vernieuwende aanpak van wonen en leven, vraagt innovatieve architectuur. Architectenbureau BURO II & ARCHI+I, internationaal gelauwerd om zijn vooruitstrevende ontwerpen, creëerde een harmonieus geheel in functie van de omgeving. Elk ontwerp gaat ritmisch op in het landschap dankzij strakke gevels en een klassiek stramien met consequente materialen. Elegante trappen en glooiende oppervlaktes verbinden appartementen, winkels en pleinen met park, straat en tuin. De spanning tussen architectuur en het groene landschap ontworpen door landschapsarchitecten Studio Basta i.s.m. Studiebureau Demey, is pure poëzie.