200 nieuwe woningen voor Overpelt centrum

Het gemeentebestuur van Overpelt werkt samen met projectontwikkelaar Lamoo een braakliggend terrein weg. Het perceel ligt tussen de dorpskern en het ziekenhuis. Meer dan 200 wooneenheden, getekend door Nova Zembla architecten, worden over een periode van meer dan vijf jaar gebouwd. Het project is een volgende stap in het masterplan centrumvisie. De werken starten in het voorjaar van 2015

Agter de Heuf heeft een leefbare mix die jong en oud, zelfstandig en zorgbehoevend, groot en klein budget moet samenbrengen. Het multigenerationeel project omvat starterwoningen, appartementen, zorgwoningen, assistentiewoningen, sociale woningen en woningen voor mindervaliden. "Agter de Heuf staat voor solidair samenwonen van jong en oud, rijk en arm, valide en mindervalide," legt Peter Smolders van Lamoo uit. 


Mini-dorp

De stad legt naast wooneenheden ook handelsruimtes, horecazaken, kantoren en een ondergrondse parkeergarage aan. De plannen van Nova Zembla architecten bevatten de creatie van een kopgebouw. Deze aandachtstrekker fungeert als inkomhal voor het centrum en vormt ook meteen de verbinding over de Ringlaan. 

De werken starten in het voorjaar van 2015 en gebeuren gefaseerd. Het hele project neemt 5 jaar in beslag. "Dit dossier is uiterst belangrijk voor de verdere ruimtelijke ontwikkeling van onze gemeente," weet burgemeester Jaak Fransen. "Het project is na de herinrichting van de Oude Markt, kloostertuin en pastorijtuin de vierde stap die de centrumvisie van 2010 op het terrein zal realiseren." De gemeente staat in voor de inrichting van het openbaar domein als een groene, kindvriendelijke publieke ruimte. 

Deel dit artikel:

Onze partners