2017 is voor Villeroy & Boch het jaar van materiaalinnovaties en het premium segment

Tijdens de ISH in Frankfurt presenteerde Villeroy & Boch de nieuwste badkamercollecties en -producten. Dit jaar zien we wederom de drie belangrijke thema’s: hygiëne, douchen en keramiek terugkomen. Hieronder een overzicht van alle productinnovaties en collectieuitbreidingen.

TitanCeram

Komend jaar staat voor Villeroy & Boch in het teken van het ‘premium segment’. De materiaalinnovatie TitanCeram maakt indrukwekkende delicate designs mogelijk. We kunnen nu de meest verfijnde vormen, met extreem dunne wanden en haarscherpe randen creëren die met traditioneel keramiek nooit gemaakt zouden kunnen worden. Een eerste indrukwekkend voorbeeld hiervan is de meervoudig bekroonde wastafel Octagon. Ook de Artis wastafels zijn vervaardigd van TitanCeram.

 

Sneak Peak Finion en Antheus

Villeroy & Boch presenteerde tijdens de ISH een groot aantal nieuwe collecties badkamers, ontworpen in samenwerking met gerenommeerde ontwerpers, die zijn uitgevoerd met de TitanCeram-wastafels. Zoals de twee nieuwe premium badkamercollecties Finion en Antheus, die pas eind dit jaar en begin volgend jaar verkrijgbaar zijn in Nederland.

Finion is een prachtige collectie met een luxe uitstraling ontworpen door designer Patrick Frey. Deze lijn biedt enorm veel combinatiemogelijkheden. De drie verschillende typen wastafels van TitanCeram in drie kleuren kunnen perfect gecombineerd worden met het wastafelmeubel dat in tien kleuren verkrijgbaar is. Het bad heeft een design-ring in drie elegante metaalkleurige varianten. Deze trendy collectie valt vooral op door de matzwarte variant met de gouden details.

Uitgesproken elegant; dát is Antheus, de allernieuwste premium collectie van Villeroy & Boch, die begin 2018 beschikbaar is. Voor deze nieuwste collectie lieten onze designers zich inspireren door Art Deco. De hele lijn ademt luxe, maar ook eenvoud. De afstemming tussen de materialen zoals TitanCeram, Quaryl®, houtfineer en het optionele roestvrijstalen frame creëert een lichtheid en elegantie met een zeer eigentijdse klassieke look.

 

Een bijzonder moment voor Memento

Dit jaar is ook de bestverkochte Villeroy & Boch wastafel Memento uitgebracht in een TitanCeram-versie. De eigenschappen van dit innovatieve materiaal zorgen ervoor dat de verfijnde en strakke stijl van Memento nog beter tot zijn recht komt in de nieuwe Memento 2.0.

 

Douchen

Douchen blijft een belangrijk thema voor Villeroy & Boch en vlakke ingebouwde douchevloeren zijn nog steeds de trend. Het accent ligt ook hier op de materialen, te weten acryl, Quaryl® en keramiek. Squaro Infinity is de meest innovatieve douchevloer die door de eigenschappen van het unieke materiaal Quaryl® individueel en op maat aan vrijwel elke ruimtelijke situatie kan worden aangepast.

 

Systeemcollecties voor elk project

De systeemcollecties Architectura en O.novo zijn aangevuld met nieuwe producten voor talloze inrichtingsmogelijkheden, zoals wastafels, toiletten en innovatieve doucheoplossingen. Villeroy & Boch biedt zo de professionals meer makkelijk te installeren en betaalbare producten, dus meer keuze voor elk project!

 

ViClean

Douche toiletten zijn niet nieuw, maar met ViClean-I 100 toont Villeroy & Boch dat elegantie en de meest innovatieve techniek prima samengaan. De ViClean-I 100 wordt gekenmerkt door strakke lijnen en een zeer minimalistische look. Bovendien heeft dit nieuwe douche toilet een ultradunne toiletzitting.

 

Hygiëne-kampioen

Villeroy & Boch blijft de range DirectFlush toiletten uitbreiden. Bijna bij elke badkamercollectie is nu een spoelrandloos toilet beschikbaar. Bovendien is in Frankfurt de vernieuwde hygiëne-kampioen gepresenteerd: een DirectFlush toilet met de vuilafstotende toplaag CeramicPlus en antibacteriële bescherming AntiBac, maar ook met de ViFresh oplossing. In dit toilet is achter de zitting een vakje voor een toiletblok of toiletgel geïntegreerd.

 

ViConnect: een stijlvolle bedieningsplaat

De bedieningsplaten in de ViConnect lijn zijn door de vele varianten in ontwerp, kleur en lichteffecten, niet alleen mooi voor het oog, ze zijn bovenal functioneel. Voor de nieuwe lijn is vooral nagedacht over een nog eenvoudigere en snelle installatiemethode en over waterbesparing.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage