2DVW architecten schenkt Aalst 70 sociale woningen met project Somergempark

2DVW Architecten won de prijsvraag van SMH Dewaco-Werkerswelzijn met het ontwerp Somergempark in Aalst. Het ontwerpbureau staat in voor de realisatie van zeventig nieuwe woningen op Den Tir. De 48 reeds bestaande woningen op die locatie zullen plaats maken voor de nieuwe sociale woningen.

Herstructurering

Den Tir telt momenteel 48 bestaande woningen die niet meer voldoen aan de hedendaagse comforteisen. De verouderde woningen zullen daarom stapsgewijs gesloopt worden en zo een volledige herstructurering mogelijk maken. In de plaats komen zeventig nieuwe sociale huur- en koopwoningen. Door de gestapelde en geschakelde typologieën voorziet 2DVW een breed woningaanbod met een mix aan woningtypes in verschillende formaten. Er komt een toenemend aanbod aan grotere woningen en er worden ook aangepaste woningen voorzien voor ouderen of mensen met een beperking. De mix van woningtypes zorgt dus ook voor een mix aan bewoners. De bewoners van de 48 verouderde woningen krijgen ook een plaats in de nieuwe wijk. Verder wordt er ook ruimte gemaakt voor gezinnen met kinderen.

Groene openbare ruimte

De fundamentele herstructurering van de wijk zorgt voor een hogere dichtheid, waardoor de wijk meer kans krijgt om te genieten van de omgeving. Bij de herinrichting van de openbare ruimte,is de integratie van de bestaande wijk en het achtergelegen Somergempark immers een cruciaal onderdeel van het plan. Het park kan daardoor uitbreiden en de bewoners krijgen zo een nieuwe en intensere relatie met het openbaar gebied.

Deel dit artikel:

Onze partners