Belgisch-Nederlands ontwerpbureau 2DVW wordt Woonwerk Architecten

Architecten Rik De Vooght en Johan De Wachter, vennoten en medeoprichters van het architectenbureau 2DVW, werken voortaan verder onder een nieuwe naam: Woonwerk Architecten. Het bureau van Evelien van Veen (van Veen Architecten) wordt geïntegreerd in het nieuwe bureau.

Johan De Wachter en Rik De Vooght werken al ruim 15 jaar samen aan een grote diversiteit van projecten en hebben ondertussen een brede portfolio aan gerealiseerd werk opgebouwd in binnen- en buitenland. Rik zal het Woonwerk-kantoor in Antwerpen leiden en Johan het kantoor in Rotterdam. Tegelijkertijd wordt van Veen Architecten geïntegreerd in het nieuwe bureau. Evelien van Veen wordt, naast Johan en Rik, partner en voegt 32 jaar aan kennis, kunde en ervaring toe. Vanuit Rotterdam zal Evelien zich in de toekomst richten op de realisatie van ouderhuisvesting. Door deze bundeling van krachten ontstaat een multidisciplinair en internationaal opererend ontwerpbureau voor architectuur, stedenbouw, en interieur.

De focus van Woonwerk komt te liggen op innovatief wonen in al haar aspecten. Het bureau wil werken aan comfortabele woningen en duurzame gebouwen, aan een aantrekkelijke buurt en een gezonde leefomgeving. Met strategische projecten wil het bijdragen aan een zorgzame samenleving waar de bewoner of gebruiker centraal staat. Vanuit haar locaties in Antwerpen en Rotterdam werkt Woonwerk met een ambitieus team van 20 architecten aan innovatieve projecten in de bestaande stad, met een op onderzoek gebaseerde aanpak en een ontwerpende attitude.

Bron: Woonwerk Architecten
Deel dit artikel:
Onze partners