a2o heeft ontwerp klaar voor Sentower Park in Opglabbeek

Architectenbureau a2o heeft een ontwerp klaar voor Sentower Park in Opglabbeek. Dit hippisch centrum koestert internationale ambities en verleent faciliteiten aan de jumpingsport en hieraan gelieerde activiteiten. Stal ES Horses, gericht op het trainen en begeleiden van beloftevolle springpaarden en actief binnen het internationale springconcours, zal op de site z’n thuisbasis vestigen.
Architectenbureau a2o heeft een ontwerp klaar voor Sentower Park in Opglabbeek. Dit hippisch centrum koestert internationale ambities en verleent faciliteiten aan de jumpingsport en hieraan gelieerde activiteiten. Stal ES Horses, gericht op het trainen en begeleiden van beloftevolle springpaarden en actief binnen het internationale springconcours, zal op de site z’n thuisbasis vestigen.
Het project omvat verschillende gebouwen met elk een eigen schaal, programma en typologie: een wedstrijdhal met rijpistes, tribunes, restaurant en business center, paardenstallen voor ongeveer 50 springpaarden en een pub annex fietscafé.
De site wordt aan de noordzijde begrensd door een kwalitatief waardevol natuurgebied. Daarom werd er voor gekozen om het natuurgebied in het projectgebied te laten indringen en als zachte drager en ordenend element voor de site te laten fungeren. Zo integreert het project zich op een natuurlijke en subtiele manier in de gegeven context.   

Omwille van de schaal van de gebouwen werd geopteerd voor een uitgesproken dakarchitectuur, de daken van de grote wedstrijdhal vormen een golvende beweging als organische verderzetting van het natuurgebied.

De wedstrijdhal zal eveneens als polyvalente evenementenhal dienst doen, waar buiten het springseizoen een waaier van activiteiten georganiseerd zullen worden.

De werken zullen aangevat worden begin september 2012.

Deel dit artikel:

Met medewerking van

Onze partners