AGC verbetert Thermobel-glas

AGC is erin geslaagd zijn Thermobel-glas te verbeteren door de licht- en energieprestaties van de beglazing de hoogte in te duwen. Zo zijn de lichttransmissie of zonnefactor verhoogd zonder dat de isolatiewaarde hieronder lijdt. Concreet gaat het om vier verbeterde Thermobel-producten: Thermobel Advanced, Thermobel Top, Thermobel Energy en Thermobel Triple Glazing (TG).

Thermobel Advanced

De superisolerende hoog-rendementsbeglazing Thermobel Advanced heeft een Ug-waarde van 1,0 W/m²K en is geschikt voor zowel nieuwbouw als isolatie. De dubbele beglazing is energiebesparend in de winter en zomer, neutraal van uitzicht en licht reflecterend. Verder heeft het een hoge lichttransmissie tot 79%, een lagere energie-absorptie van 15% en gratis zonne-energie dankzij de zontoetredingsfactor tot 58%.

 

Thermobel Top

Met een verminderd energieverbruik biedt de superisolerende dubbele beglazing Thermobel Top toch een optimaal comfort voor zowel nieuwbouw als renovatie. Dit doordat de beglazing ontworpen werd om de kou buiten en de warmte binnen te houden zodat gebruikers optimaal van het daglicht kunnen genieten. De isolatiewaarde bedraagt 1,1 W/m²K en het product beschikt over een gemiddeld 60% betere isolatie dan traditionele dubbele beglazing. Verder biedt Thermobel Top een hoge lichtdoorlaat tot 84% en heeft het een zeer neutrale tint. Bovendien is er geen koudestraling meer in de buurt van vensters en loopt de gratis zonne-energie nu op tot 67%.

 

Thermobel Energy

Thermobel Energy is bijzonder omdat het product de voordelen van een thermisch isolerende beglazing combineert met de functie van zonwering. De zonwerende en superisolerende beglazing heeft een isolatiewaarde van 1,0 W/m²K en vermindert de directe inval van zonnestralen en -warmte. Wanneer de zonintensiteit het grootst is, zorgt Thermobel Energy ervoor dat het in de woonkamer 5°C koeler is ten opzichte van de buitentemperatuur. De beglazing met hoge lichttransmissie tot 74% levert door zijn lage Ug-waarde verder flinke besparingen op stookkosten in de winter op. Dit Thermobel product beschikt nu over een lagere energie-absorptie van 23% en is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie.

 

Thermobel Triple Glazing

De drievoudige beglazing Thermobel TG  besaat uit drie glasbladen waarvan de binnenste en buitenste zijn voorzien van een superisolerende coating. De spouwen tussen de glasbladen zijn verder gevuld met het thermisch gas argon of krypton. De Ug-waarde van dit Thermobel glas bedraagt 0,6 W/m²K, waardoor warmteverlies tot een minimum beperkt blijft. Daardoor ontstaat er een reductie van de verwarmingskost, wat de beglazing geschikt maakt voor passieve en lage-energie gebouwen. Verder heeft de beglazing een lichttransmissie van 75%, een energie-absorptie tot 19% en een zontoetredingsfactor van 65%. Thermobel Triple is ook verkrijgbaar in een Anti-Fog uitvoering om condensvorming op de buitenruit tegen te gaan.

Alle deze Thermobel producten zijn milieuvriendelijk en CradletoCradle gecertificeerd. Thermobel TG is ook gecertificeerd bij het PassivHaus Instituut.

Bron: Thermobel

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage