Ahrend brengt een miljoen nieuwe werkplekdesigns op de markt

Het nieuwe werkplekconcept van Ahrend, Ahrend Balance, is dankzij zijn modulaire ontwerp in meer dan één miljoen configuraties beschikbaar. Met dit concept wil Ahrend inspelen op de toenemende behoefte aan werkomgevingen op maat.

Voor elk wat wils

De modulaire opbouw van Ahrend Balance stelt de klant in staat zelf een werkplekdesign te kiezen dat de identiteit, cultuur en dynamiek van zijn organisatie weerspiegelt. Met in totaal meer dan één miljoen mogelijke combinaties komt Ahrend tegemoet aan de vraag naar veelzijdigheid. Verder dacht het bedrijf bij het ontwerp ook aan gebruiksgemak en flexibiliteit. Zo kan de gebruiker bijvoorbeeld draadloos opladen, en zorgt het quick-fix mechanisme voor een makkelijke en stabiele koppeling van het blad aan het frame, zonder schroeven. Accessoires kan de gebruiker aan het werkblad klikken. De werkplek kan dus snel en gemakkelijk worden aangepast door zijn modulaire opbouw.

 

Duurzaamheid dankzij circulariteit

Arnold Struik, Concept & Design Director bij Ahrend, vertelt dat de ambitie van Ahrend is producten te maken die langer dan één levenscyclus meegaan. De modulaire opbouw van Ahrend Balance zorgt ervoor dat de werkplek gemakkelijk kan worden hergebruikt en aangepast aan nieuwe noden. De tijdloosheid van het design en de hoogwaardigheid van de constructie dragen hier ook toe bij. Tot slot is Balance ook volledig recyclebaar. Zowel Balance als de bureaustoel Ahrend 2020 zijn Cradle to Cradle Silver Certified, en samen vormen ze een volledig circulaire werkplek.

 

Brede inzetbaarheid

Het Office Lifestylesprogramma van Ahrend wil bijdragen aan een positieve beleving van zowel medewerkers als bezoekers van bedrijven. Ahrend Balance past door zijn vele configuraties en de fraaie designopties naadloos in dit programma. Zo zorgt de keuzevrijheid ervoor dat men specifieke ruimtes kan creëren voor (informeel) overleg, hospitality, bellen, skypen en geconcentreerd werken. Dit faciliteert de werknemers ook in het verrichten van hun activiteiten. Ahrend Balance is dus een breed inzetbaar product voor zowel klein ruimten als grote kantoortuinen. 

Bron: Ahrend
Deel dit artikel:

Onze partners