Akoestische isolatie met cellulosevlokken

Univercell Comfort van Soprema is een thermisch en akoestisch isolatiemateriaal dat uitzonderlijk milieuvriendelijk is. Het product draagt bij tot de vermindering van broeikasgassen door haar isolerende kwaliteiten en wordt bovendien vervaardigd op basis van gerecycleerde cellulosevezels. Daarnaast is de energieconsumptie tijdens het productieproces zeer beperkt, zeker in vergelijking met traditionele isolatiematerialen. De Univercell producten vervuilen niet en veroorzaken geen irritatie aan de huid of de luchtwegen tijdens de plaatsing.
Univercell Comfort van Soprema is een thermisch en akoestisch isolatiemateriaal dat uitzonderlijk milieuvriendelijk is. Het product draagt bij tot de vermindering van broeikasgassen door haar isolerende kwaliteiten en wordt bovendien vervaardigd op basis van gerecycleerde cellulosevezels. Daarnaast is de energieconsumptie tijdens het productieproces zeer beperkt, zeker in vergelijking met traditionele isolatiematerialen. De Univercell producten vervuilen niet en veroorzaken geen irritatie aan de huid of de luchtwegen tijdens de plaatsing. Univercell Comfort bestaat in 2 leveringswijzen - bulk en panelen. In functie van uw behoeften kan u de meest geschikte leveringswijze kiezen.Voorstelling Univercell Comfort Bulk

Thermisch en akoestisch isolatiemateriaal met hoge performantie. Univercell Comfort Bulk zijn in bulk geleverde cellulosevezels. Het product wordt vervaardigd uit gerecycleerd papier dat behandeld werd om tegelijk onontvlambaar en bestand tegen de vorming van schimmels te zijn. Univercell Comfort Bulk is een polyvalent product, met natuurijk grijze kleur, voor alle soorten toepassingen, verpakt in doorschijnende zakken van 12,5 kg. Het product is aangepast aan alle plaatsingsmethodes, het wordt hoofdzakelijk los geblazen, maar kan ook ingeblazen en nat gespoten worden.


Gebruik

Dankzij de verscheidenheid in plaatsingsmethodes (geblazen, ingeblazen, nat gespoten) kan Univercell Comfort Bulk gebruikt worden voor zowel de thermische isolatie van ongebruikte of verloren ruimtes als voor de thermisch-akoestische isolatie van wanden, zoldervloeren en het dakgeraamte. Univercell Comfort Bulk wordt zowel voor nieuwbouw als renovatie gebruikt; voor woningen en tertiaire gebouwen en scholen, meer in het bijzonder openbare gebouwen waar veel mensen over de vloer komen.
Belangrijkste eigenschappen

- Warmtegeleidingscoëfficient : 0,040 W/(m.K) geblazen 0,042 W/(m.K) ingeblazen
- Geluidsreductie : Rw = 41 dB (ingeblazen tussenschot 72/48)
- Alle vermelde eigenschappen werden getest in erkende laboratoria.


Voordelen

- Ingeschreven op de EPBD lijst
- Duurzame thermische prestaties
- Uitstekende thermische capaciteiten voor meer comfort in de zomer
- Onderdrukking van thermische bruggen
- Snelheid en eenvoud van plaatsing


De meest natuurlijke vlokken

Respect voor de natuur is vandaag een zeer belangrijke factor geworden in de bouwindustrie. Het onderdeel isolatie ontsnapt vanzelfsprekend niet aan deze eisen. Het bevindt zich zefls in het hart van de problematiek aangezien er verwacht wordt van een isolatiemateriaal dat het niet enkel bescherming biedt tegen temperatuursschommelingen en geluidsoverlast maar eveneens dat het op een natuurlijk manier geproduceerd wordt, zonder schadelijke impact op mens en milieu.
Om een antwoord te geven op deze terechte verwachtingen van plaatsers en eindklanten heeft Soprema Univercell Comfort Bulk ontworpen. Een thermische en akoestische isolatie op basis van cellulosevlokken met ongeziene technische prestaties.


Thermische en akoestische kwaliteiten

Dankzij de intrinsieke kwaliteiten van de cellulosevlokken biedt Univercell Comfort Bulk een uitzonderlijke thermische bescherming (warmtegeleidingscoëfficient λ de 0,040 W/(m.K) geblazen). De thermische prestaties van Univercell Comfort Bulk zijn weinig onderhevig aan variaties in vochtigheid. De handige leveringswijze (in de vorm van lichte en soepele vezels) zorgt ervoor dat het gehele oppervlak gelijk kan bedekt worden en dat ook de kleinste openingen opgevuld worden. Hierdoor worden koudebruggen in de isolatie uitgesloten. Behalve de thermische eigenschappen zorgt Univercell Comfort Bulk ook voor een zeer goede geluidsreductie. Dit wordt gegarandeerd door de kernmerkende structuur van het product. Zowel voor woningen als niet-residentiële gebouwen.
De cellulose vlokken van Univercell Comfort Bulk werden ontworpen om te weerstaan aan alle mogelijke risico’s bij normaal gebruik. Goedgekeurd vuurvast materiaal en biocides worden toegevoegd om volgende kenmerken te garanderen:

- een brandgedrag gevalideerd door de brandklasse - M1
- een efficiënte weerstand tegen de ontwikkeling van schimmels door een fungistatisch klassement - Klasse 0.


Eenvoudige en snelle plaatsing

Gelijk welke methode gebruikte wordt om Univercell Comfort Bulk te plaatsen (geblazen, ingeblazen of nat gespoten), we garanderen steeds een propere, zekere en praktische plaatsing. Er zijn geen uitsnijdingen nodig om koude -en akoestische bruggen te vermijden omdat de cellulosevezels op natuurlijke wijze alle te isoleren ruimtes opvullen, zelfs de plaatsen waar een moeilijke toegang is of met moeilijke vormen. De plaatsing vereist in de meeste gevallen geen voorbereiding van de ondergrond. Tot slot nog dit: Univercell Comfort Bulk biedt de garantie dat de prestaties bewaard blijven doorheen de jaren.

Om zich aan te passen aan de beperkingen van elke werf bestaan er 2 gevalideerde plaatsingstechnieken:

- Los geblazen

Bij de los geblazen methode worden de vezels droog verspreid over een horizontaal, open oppervlak, met name in de verloren zolderruimtes. Dichtheid van de plaatsing : 28-35 kg/m3. Voordelen van los geblazen plaatsing: homogene en integrale vulling van het oppervlak sluit koudebruggen uit.

- Ingeblazen

De ingeblazen methode bestaat erin dat de vezels droog en onder druk worden geïnjecteerd in een verticale wand. Dichtheid van de plaatsing : 50-60 kg/m3. Voordelen van ingeblazen plaatsing: integrale vulling van gesloten holtes, zoals tussenschotten.


Voorstelling Univercell Comfort Panelen

Soprema breidt haar gamma thermisch en akoestisch isolatiemateriaal uit met de panelen uit cellulosevlokken Univercell Comfort Panelen. Zoals steeds met een groot respect voor mens en milieu.

De cellulosevlokken van Univercell Comfort Panelen zijn een natuurlijk product voor de thermische en akoestische isolatie van muren, plafonds, geraamtes en tussenschotten. Het product is een aanvulling op het bestaande gamma isolatiemateriaal van SOPREMA. De panelen zijn dé oplossing om van uw woning een «Gebouw met Lage Energieconsumptie» te maken dat bovendien natuurlijkvriendelijk is.Voordelen

- Een plaatsing volgend de gebruikelijke en gekende technieken in de bouwsector,
- Zeer soepele panelen zonder risico op breuk bij buiging, - 6 diktes beschikbaar, + Uitstekende thermische isolatiecapaciteiten, voor meer comfort in de zomer.


Samenstelling

De Univercell Comfort Panelen bestaan voor 60% uit cellulosevlokken en 20% gerecycleerde katoenvezels, daarnaast wordt de samenstelling aangevuld met lasbare textielvezels.


Plaatsing

Univercell Comfort Panelen worden mechanisch versneden.


Technische prestaties

- Warmtegeleidingscoëfficiënt : λ = 0,039 W/ (m.K)
- Brandklasse : Euroklasse F
- Geluidsreductie (tussenschot 72/48) : Rw(C;Ctr) = 40 (-3;-9) dB
- Geen risico op breuk bij buiging


Verpakking

- Afmetingen : lengte 1,20 m en breedte 0,6 m.
- Hoeveelheid per pallet : 8 pakken.


Opslag

- vochtvrij
Deel dit artikel:
Onze partners