Akoestische plafondpanelen voor naadloos akoestisch comfort

© Carpentier

Nagalm is een veelvoorkomend probleem in hedendaagse woon- en kantoorruimtes. Het gebruik van harde materialen, zoals glas en beton, zorgt er namelijk voor dat geluiden makkelijk kunnen weerkaatsen, met een slechte akoestiek tot gevolg. Door geluidsgolven te absorberen kunt u de nagalmtijd reduceren en de akoestiek in een woonkamer, keuken of kantoor verbeteren.

De akoestische plafondpanelen van Carpentier hebben hoge akoestische absorptiewaarden, waardoor ze een uitstekende en duurzame oplossing bieden om de akoestiek in een ruimte te verbeteren, het geluid te dempen en de kamer minder hol te laten klinken.

Ze zijn opgebouwd uit een geluidsabsorberende glaswolplaat van 25 mm en een massief houten QuickClip®-profiel met open voeg naar keuze. Door de ruimte tussen de latten worden de geluidsgolven geabsorbeerd en ontstaat er een perfecte akoestiek. Op die manier zorgen de houten plafondpanelen van Carpentier voor een efficiënte absorptie van geluid boven de eettafel, in de zithoek of in de keuken.

AKOESTISCH GETEST

Carpentier heeft verschillende combinaties van geluidsabsorberende vulmaterialen en houten QuickClip® profielen laten testen in het erkende labo van Daidalos Peutz. Op die manier is de firma gekomen tot esthetische akoestische plafondoplossingen met hoge geluidsabsorptie, die op maat kunnen worden afgewerkt.

De geluidsabsorberende plafondpanelen bieden niet enkel goede akoestische prestaties, ook op esthetisch vlak creëren ze een meerwaarde. Door het onzichtbare bevestigingssysteem krijgt u een naadloos resultaat. Er komen immers geen vijzen of nagels aan te pas. Bovendien biedt Carpentier een brede waaier aan afwerkingsmogelijkheden, zodat u ze in elk interieurontwerp kunt integreren. 

HOE AKOESTISCHE PLAFONDPANELEN INSTALLEREN?

Dankzij het handige ophangsysteem kunnen de akoestische plafondpanelen netjes en makkelijk op de gewenste hoogte aan het plafond worden bevestigd.

In dit korte filmpje ontdekt u hoe u als vakman heel eenvoudig én veilig een akoestisch plafond kunt installeren met de geluidsabsorberende panelen van Carpentier, voorzien van een handig kliksysteem.

Deel dit artikel:
Onze partners