Akoestische uitdagingen bij een renovatie aanpakken

Bij renovatie blijft het een uitdaging om te vernieuwen zonder afbreuk te doen aan de eigenheid en het historisch kader van het gebouw. Zo ook bij het optimaliseren van de akoestiek. Door terug te grijpen naar de essentie van de ruimte, kan men nagalm in de hand werken. Garandeer de leefbaarheid in de ruimte door de akoestische verbeteringen van bij de start te integreren in het renovatieplan, ofwel onopvallend ofwel als een extra visueel accent.

Een historisch gebouw akoestisch optimaliseren, brengt weliswaar een aantal specifieke uitdagingen met zich mee: 

  • De esthetiek moet evenwaardig behandeld worden als de akoestiek
  • Het gebouw moet volledig herstelbaar zijn, zonder merkbare schade/restoratie-ingrepen
  • Soms spelen extra partijen een belangrijke (niet-voorspelbare) rol: vb. Monumentenzorg, brandweer, lokale besturen, verenigingen, etc.

 

Hoog rendement met weinig materiaal

Bij DOX Acoustics zijn ze zich ervan bewust dat men bij een renovatieproject met zo weinig mogelijk materiaal een zo hoog mogelijk rendement moet halen. Daarom is het des te belangrijker om met hoogkwalitatief en duurzaam absorberend materiaal te werken, ondersteund door akoestische testrapporten en jarenlange expertise. 

DOX Acoustics biedt een totaalaanbod van akoestische oplossingen aan, waarbij men kan spelen met vorm, kleur, dimensie en tegelijkertijd kan voldoen aan de brand- en akoestische eisen. Maak kennis met 2 van hun renovatieoplossingen: 

 

VIBRASTO 50s: trip down memory lane

Deze nieuwe akoestische textielbekleding integreert esthetische en akoestische vormgeving in uw interieur, en grijpt tegelijkertijd terug naar de succesformule van de jaren ’70: de chemie van voelbare stilte, omringd door edel hout en gevuld met de warmte van textiel. 

 

D-ART: personnalised design

Dit akoestisch weefsel met opdruk naar keuze wordt gemonteerd op een fijn aluminium frame en gevuld met geluidsabsorberende melamineschuimstof. Het creëert oneindig veel mogelijkheden door akoestiek te combineren met visueel comfort.

Deel dit artikel:
Onze partners