Albast zorgt voor elegantie in nieuwe collectie van Kreon

Met de nieuwe stone collectie zet Kreon met behulp van albast in op het decoratieve aspect van high-end verlichting. Ze bestaat uit vijf met de mineraal afgewerkte armaturen. Albast is een populaire afwerking voor klassevolle en subtiele verlichting, omwille van de schoonheid van het materiaal en het warme, zachte licht dat het verspreidt. 

Een populaire afwerking bij decoratieve sfeerverlichting  

De unieke steensoort is een halfkristal dat bestaat uit gips. Doorheen de geschiedenis werd albast voornamelijk gebruikt voor het bewerken van decoratieve kunstvoorwerpen. Tegenwoordig wordt het ook gebruikt als grondstof bij sieraden, lampen en andere decoratieve objecten. Het heeft zijn populariteit te danken aan zijn verfijnde uitstraling en de manier waarop er licht doorgloeit. Het kleurbereik van albast is heel breed. De meest voorkomende tint is wit met gekleurde aders en unieke bewolking. Behalve de klassieke transparante witte kleur, bestaat ook karamelkleurige, lichtgele, roze en blauwe albast.

 

Associaties met puurheid en elegantie   

Kristof Pycke, de ontwerper van de collectie, koos voor een afwerking met witte, heldere albast wat de armaturen een pure en natuurlijke elegantie geeft. Bovendien voegt albast subtiliteit en klasse toe aan de armaturen waardoor het pronkstukken worden. Tot nu was minimalisme de trend, maar de laatste jaren merkt Kreon dat een versierde ‘look en feel’ in verlichting steeds populairder wordt. Door subtiele detailleringen van zowel vorm als afwerking toe te voegen, wil het bedrijf op deze trend inspelen. 

 

Transparantie zorgt voor uniek lichtspel  

De steen heeft een fijne, egale korrel met ijzeroxide, waardoor een bruine vertroebeling en adering in de steen ontstaat. Zijn halftransparantie laat het licht op een bijzondere manier doorschijnen, met een gelijkmatig zacht en warm licht als resultaat. 

 

Vernieuwde armaturen zijn gracieuser 

Het bedrijf heeft enkele reeds bestaande armaturen bewerkt met albast. Aan de oran pendant collectie zijn pendelarmaturen met ronde of vierkante albasten lichtmodules toegevoegd. De modules verspreiden dankzij de diffuse neerwaartse lichtbundel extra licht op horizontale oppervlakten.

 Oran in-line, een reeks wand- en plafondarmaturen, werd uitgebreid met een half-ingebouwde armatuur afgewerkt met een albasten schijf. De kreon oran object stone, een decoratieve tafellamp, werd voorzien van een albasten lamp en de kreon kagi werd afgewerkt met albast. 

 

Wandlamp als nieuwkomer in de stone collectie   

De oran wall stone is een orientatielamp die enkel verkrijgbaar is in een afwerking met albast. De precieze afmetingen en bewolking van de albasten schijf verschillen omdat elk stuk met ambachtelijke productietechnieken vervaardigd wordt. 

Bron: Kreon
Deel dit artikel:

Contacteer kreon

Onze partners