All-Vac Technology gaat voor combinatie van ventilatie- en centraal stofzuigsysteem

Om de kwaliteit van de binnenlucht in woningen te optimaliseren, is een goede ventilatie uitermate belangrijk. All-Vac Technology komt voor de dag met een eigenzinnige oplossing: een combinatie van een ventilatie- en een centraal stofzuigsysteem. Volgens All-Vac wordt de kans op de aanwezigheid van interieurvervuilers zoals dierlijke schilfers, stofmijten, schimmels en pollen zo tot een minimum beperkt.

Om de kwaliteit van de binnenlucht in woningen te optimaliseren, is een goede ventilatie uitermate belangrijk. All-Vac Technology komt voor de dag met een eigenzinnige oplossing: een combinatie van een ventilatie- en een centraal stofzuigsysteem. Volgens All-Vac wordt de kans op de aanwezigheid van interieurvervuilers zoals dierlijke schilfers, stofmijten, schimmels en pollen zo tot een minimum beperkt.


All-Vac Technology opteert met andere woorden voor een complementaire totaaloplossing. Het biedt enerzijds C+- en D-ventilatiesystemen aan die het binnenklimaat op een energiezuinige manier op punt houden en combineert deze anderzijds met zijn inventieve centrale stofzuigertechnieken. Het C+-systeem (Renson) staat garant voor een uiterst gecontroleerde mechanische afvoer. Dit gebeurt via extractiemonden met een aanwezigheidsdetector, een vochtigheidsdetector en een timer, zodat de lucht enkel afgezogen wordt wanneer dit strikt noodzakelijk is. Het D-systeem (Renson, Thermad Brink) recupereert bovendien een deel van de warmte van de afgevoerde lucht, die op haar beurt gebruikt wordt op de koude aanvoerlucht voor te verwarmen. Dit zorgt voor een aanzienlijke besparing op de onderhouds-, verwarmings- en energiekosten.
 


All-Vac vult deze hoogwaardige ventilatiesystemen aan met een centraal stofzuigersysteem (Vacuflo, Vacumaid, ventielen van onder andere Bticino). Waar traditionele stofzuigers een klein deel van het opgezogen vuil en stof terug de lucht inblaast, gebeurt dit niet met een centraal stofzuigersysteem. Aangezien de opgezogen materie microben, schimmels en andere ongezonde deeltjes bevat, is de kans op allergieën en andere gezondheidsproblemen dus kleiner met een centraal stofzuigsysteem, waarbij de slang aangesloten is op een zuigmond in de kamer. Dit resulteert niet enkel in een zuiverdere binnenlucht, maar ook in een minder zware belasting van het ventilatiesysteem en een beperktere vervuiling van de buizen en filters.
 


All-Vac biedt verschillende systemen aan en streeft steeds naar een oplossing op maat. Het heeft een eigen plaatsingsdienst die de systemen deskundig kan inpassen in elke nieuwbouw of bestaande woning. Het leggen van de buizen is vergelijkbaar met het leggen van sanitaire buizen en kan dus ook zelf gedaan worden. De werking van het centraal stofzuigsysteem van All-Vac Technology is te bezichtigen in het Huis van de Toekomst 3 in Vilvoorde.


 

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage