ALUCOBOND® premium anodised: de schoonheid van aluminium ten volle accentueren

ALUMET slaat de handen in elkaar met ALUCOBOND® voor de exclusieve productie van premium-anodiseeroppervlakken voor aluminiumcomposietpanelen. Het resultaat: een gevelmateriaal met uitstekende producteigenschappen en een grote verscheidenheid aan oppervlakken en kleuren, dat architecten de grootst mogelijke vrijheid geeft bij de vormgeving van hun project. De eerste interessante gezamenlijke projecten zijn het Moxy Hotel in Antwerpen en het Oman Across Ages Museum.

Het resultaat van deze samenwerking: ons nieuwe assortiment ALUCOBOND® premium anodised kleurenrange.  Dankzij de knowhow van ALUMET kunnen geanodiseerde ALUCOBOND®-panelen worden geproduceerd, die na verloop van tijd intenser en expressiever worden en de schoonheid van aluminium ten volle accentueren.

Het speciale kleurenspectrum varieert van natuurlijk geanodiseerd, goud en koper tot donkerder tinten in matte of geborstelde afwerkingen.

 

Fascinerende gevelontwerpen

Het nieuw ontwikkelde Panelox-proces, dat wereldwijd uniek is, biedt nog meer mogelijkheden voor decoratieve vormgeving: met Panelox kunnen fascinerende gevelontwerpen en structuren worden gerealiseerd. Afhankelijk van de oppervlaktebehandeling variëren de texturen van ruw en roest-look tot glanzend en gepolijst.

Dit resulteert in complexe en onderscheidende texturen met een veelzijdige lichtreflectie. In combinatie met de flexibiliteit en vervormbaarheid van ALUCOBOND® zijn er bijna geen grenzen aan de architectonische ontwerpcreativiteit.

Bron: Alucobond

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage