Anyway Doors lanceert nieuwe taatsdeur zonder vloerinbouw

Het Massenhoofse bedrijf Anyway Doors biedt een nieuwe taatsdeur aan zonder inbouwdelen in de vloer. Een taatsdeur draait om een as die zich niet op één van beide stijlen bevindt. De elegante look kwam dusver wel met het nadeel van een in de vloer gebouwd scharniersysteem. Anyway ontwikkelde nu een taatsdeur die daar een einde aan maakt.

Room Divider

Anyway Doors ziet zijn nieuwste product niet als een deur, maar eerder als een room divider: de taatsdeur kan ruimtes opsplitsen. Grote kamers die in elkaar overlopen, geven een gevoel van ruimte. Anyway Doors hoopt met dit product een oplossing te bieden voor zij die dit gevoel van ruimte niet willen verstoren. Als de deur dicht is, vormt ze als het ware een muur in de ruimte. Geopend lijkt de ruimte dan weer minder onderbroken dan bij een traditionele deur in een muur.

 

360, 180 of 90 graden

De verticale as kan in het midden van de deur of wand zitten, waardoor hij 360˚ kan draaien. Als de as buiten het midden ligt, bevindt het draaipunt zich op minimaal 250mm van de rand. Bij deuren breder dan 1300mm wordt omwille van de stabiliteit een verhouding van 1/3 aangehouden. Anyway Doors installeert ook een kunststofprofiel op het deurblad en een kunststofaanslag in de omlijsting die een geruisloze opening van de deur moeten garanderen. Elke taatsdeur kan door Anyway Doors op maat gemaakt worden.

 

Scharnieren uit zicht

De scharnieren waarop de nieuwe deur draait, hebben een inbouwhoogte van 40mm en een breedte van 25mm. Ze worden in de vloer bevestigd met twee bouten en pluggen tot ongeveer 35mm diep. De scharnieren blijven zo buiten zicht, en de vloer blijft gespaard. Met dit voordeel in het achterhoofd hoopt Anyway Doors ook te scoren bij renovatieprojecten.

Het nieuwe ontwerp ging ook de jury van Red Dot niet onopgemerkt voorbij: Anyway Doors kreeg zijn eerste Red Dot Design Award voor hun nieuwe product.

Deel dit artikel:

Onze partners