architectesassoc., 51N4E en Stéphane Beel bundelen krachten voor Canal Wharf

 Tussen Tour & Taxis en het stadscentrum van Brussel is een heuse transformatie aan de gang. Een van de blikvangers is het project Canal Wharf. Het ontwerp werd toevertrouwd aan drie gerenommeerde Belgische architectenbureaus: architectesassoc., 51N4E en Stéphane Beel.

Het gebied groeit snel dankzij de geplande uitbreiding van het Tour & Taxis Park, onmiddellijk langs de waterkant,  en de aanstaande constructie van een voetgangersbrug over het kanaal om de Akenkaai te verbinden met het nieuwe Béco-park (3,5 ha) en de Picardstraat. 

Canal Wharf biedt een grote verscheidenheid aan appartementen, van studio's tot drie slaapkamerappartementen. Elk appartement heeft een comfortabel terras en biedt een prachtig uitzicht op het kanaal, de private binnentuin of de skyline van Brussel Centrum.

 

Drie architectenbureaus

De architecten werkten op basis van een gemeenschappelijk bestek, dat de regels voor de afwerking, de keuze van materialen en de inrichting van de balkons of de vorm van de ramen omvatte. Dankzij de coördinerende rol van Stéphane Beel vormt alles een harmonieus geheel dat tot uiting komt in de gestileerde architectuur, de keuze van de materialen en het samenspel van kleuren.

De inspiratie en creativiteit van de architecten worden concreet in een geheel van vier gebouwen (het bureau van Stéphane Beel tekende Wharf A en Wharf D). De persoonlijke interpretatie van de richtlijnen door elke ontwerper worden daardoor in unieke gebouwen weerspiegeld.

51N4E tekende Wharf B. Momenteel worden in de eerste fase Wharf A en B gebouwd, in een tweede fase volgt Wharf C en D, van respectievelijk Architectes Associés en Stéphane Beel.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage