Architectuur België: 25 jaar in 75 projecten

Bij uitgeverij Lannoo verscheen zopas Architectuur België. 25 jaar in 75 projecten, samengesteld door en met teksten van Christophe Van Gerrewey. Van de wedstrijd voor het Sea Trade Center in Zeebrugge tot aan de Pilootprojecten Collectief Wonen van de Vlaams Bouwmeester, biedt dit boek een overzicht op de ontwikkeling van de architectuur in België van 1989 tot vandaag. Architectura.be mag twee exemplaren wegschenken!

In een kwarteeuw ontpopte ons land zich van architecturale woestenij tot gidsland. Van Gerrewey schetst die evolutie aan de hand van 75 iconische gebouwen en projecten.

Hij ging ook praten met de belangrijkste architecten sinds 1989 (Willem Jan Neutelings, Paul Vermeulen, Olivier Bastin, Adrien Verschuere, bOb van Reeth en Peter Swinnen) en wijdt een extra hoofdstuk aan de realisaties van 'onze' Belgen in het buitenland.

 

Christophe Van Gerrewey

Christophe Van Gerrewey is verbonden aan de Vakgroep Architectuur & Stedenbouw van de Universiteit Gent (FWO). Hij is co-redacteur van het verzameld werk van Geert Bekaert, en auteur van essays, recensies, verhalen en romans, zoals Trein met vertraging (2013).

 

Win een exemplaar!

Nog een plaatsje vrij in de boekenkast? Dan hebben we hier bij Architectura.be goed nieuws. We mogen twee exemplaren van Architectuur België wegschenken. De wedstrijdvraag gaat als volgt:

Hoeveel gram weegt het boek ‘Architectuur België, 25 jaar in 75 projecten’?

De twee antwoorden die het exacte gewicht het best benaderen, zijn goed voor een exemplaar. Antwoorden stuur je naar kevin@architectura.be. Succes!

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage