Architectuurquiz voor goede doel vanop ARCHITECT@WORK of vanop kantoor

Architectura en ARCHITECT@WORK pakken uit met een primeur op woensdag 29 mei. Voor het eerst zal er een architectuurquiz plaatsvinden waaraan je zowel vanop de beurs als vanop afstand kan deelnemen. De opbrengst gaat integraal naar de Maggies van DMOA en Architecten zonder Grenzen. Inschrijven doe je via deze link

Wie is de slimste architect of architectuurliefhebber  van België? We zullen het woensdag weten tijdens de beurs ARCHITECT@WORK op Tour & Taxis in Brussel. Beursbezoekers kunnen ter plaatse aan de quiz deelnemen, maar de quiz wordt ook live gestreamd. Hierdoor kan je dus ook vanop afstand deelnemen aan de quiz.

Het gaat om een online quiz waaraan je kan deelnemen via je smartphone. Het wordt een tweetalige quiz. De vragen zullen zowel in het Nederlands als in het Frans gesteld worden.

Deelnemen kan individueel, met 2 of maximaal met 3 personen. We vragen geen inschrijfgeld, maar uiteraard zouden wij en nog meer Architecten zonder Grenzen en het Maggie-programma van DMOA het appreciëren als je een vrije gift zou overmaken die integraal naar één van deze twee goede doelen gaat.

Architecten zonder Grenzen

Architecten zonder Grenzen biedt ontwerp- en bouwexpertise aan gemeenschappen over de hele wereld die getroffen zijn door armoede, conflicten, rampen of die te maken hebben met grote sociale uitdagingen. Het doel is om via duurzame architectuur en stedenbouw de levensomstandigheden van mensen te verbeteren. Het project waar fondsen naar toe gaan is een nieuwe project in KENYA, dorpje KATLO in Kisumu County. Een lokale kloosterorde ‘Visitation Daughters of Mary plant er een opvang- en opleidingscentrum voor wezen, ongehuwde/alleenstaande moeders en straatkinderen.

Maggie-programma van DMOA

De Maggies zijn modulaire en circulaire  tenten van DMOA architecten, ontworpen voor snelle inzet bij kwetsbare groepen zoals daklozen en vluchtelingen. Ze bieden een duurzame oplossing die de efficiëntie van tenten combineert met het comfort van vaste gebouwen. Dit project toont hoe architectuur sociale verandering kan stimuleren, door bij te dragen aan betere leefomstandigheden.

Mooie prijzen te winnen

Behalve op eeuwige roem, kan je als je de quiz wint of bovenaan eindigt je verheugen op een aantal mooie architectuurboeken, geschonken door Architectura, ARCHITECT@WORK en onze sponsors.

Gezocht : standhouders van Architect@work die quiz willen sponsoren

Sta  jij als standhouder op ARCHITECT@WORK en wil je ook graag dit event sponsoren? Dat kan nog. Mail naar info@palindroom.be en we nemen snel contact op met jou. Als sponsor mag je zelf ook een vraag stellen tijdens de quiz en kan je een prijs schenken. De winnaars komen die bij jou afhalen op de stand.

 

Meer info en de inschrijfmogelijkheid vind je via deze link.

Deel dit artikel:
Onze partners