Architektenburo Jef Van Oevelen breidt technische school Gitok uit

Gitok, een technische school in Kalmthout, zal dit najaar grondig onder handen genomen worden. Architektenburo Jef Van Oevelen maakte het ontwerp voor de vervangingsnieuwbouw op de bestaande locatie. Het kon daarvoor rekenen op de technische knowhow van studiebureaus DS Engineering, Cenergie en Landzicht.

De school en sportinfrastructuur zullen verwezenlijkt worden op een oppervlakte van amper meer dan 6000m². Naast het behoud van de bestaande school gedurende de bouwwerken is dat meteen een van de grootste uitdaging van het project: het bouwvolume beperken binnen de schaal van een woonomgeving.

Ondergronds

Dit wordt gerealiseerd door een aanzienlijk deel van het programma waaronder werkhuizen en technische lokalen ondergronds te organiseren en de enige verdieping achteruit te plaatsen ten opzichte van de bouwlijn. Vanop de straat zal men daardoor nooit met een groot bouwvolume geconfronteerd worden. De vervangingsnieuwbouw op de bestaande locatie wordt de grootste troef van de school die in het najaar van 2016 afgewerkt zal zijn.

Deel dit artikel:

Met medewerking van

Onze partners