ARLU breidt gamma Proslide schuifdeursystemen uit

ARLU heeft pas zijn binnenschuifdeurbeslag Proslide vernieuwd. Aan de veelzijdige inzetbaarheid is niet veel veranderd, maar de Proslide is nu wel automatiseerbaar en hij kan met een onzichtbaar inbouwgeleidingsprofiel gemonteerd worden.

Residentieel of professioneel

Het Proslide binnenschuifdeursysteem kan in residentiële toepassingen geïntegreerd worden, maar richt zich eigenlijk vooral op professionele nieuwbouw- en renovatieprojectean in kantoren, scholen, ziekenhuizen, woonzorgcentra, horecazaken, hotels, enz. De Proslide biedt in welke context dan ook een oplossing voor schuifdeuren met een maximaal gewicht tot 100 kg.

 

Breed inzetbaar

ARLU heeft sinds het begin al werk gemaakt van de compatibiliteit van de Proslide: enkele, parallelle, simultane, symmetrische, telescopische, geautomatiseerde en kamerhoge schuifdeuren kunnen uitgerust worden met het beslag. Het gamma omvat verder ook beslag voor het openen en sluiten van grotere deuropeningen met twee of drie deurelementen: parallel met meenemers of telescopisch via riemoverbrenging. Ten slotte levert ARLU ook een kit met simultaan schuifdeurbeslag voor het gelijktijdig openen en sluiten van twee deuren op twee verschillende posities en een beslag voor symmetrische deuren die naar elkaar toe schuiven. Voor het openen of sluiten van een grote deuropening met vier kleinere deuren voorziet de producent  een oplossing met een symmetrisch of telescopisch schuifdeurbeslag.

 

Proslide Motion automatisatiesysteem

Een van de nieuwigheden in het Proslidegamma is de Proslide Motion: het systeem is geschikt voor binnendeuren tot 100 kg en buitentoepassingen met deuren tot 80 kg (IP54). Bovendien past de motor automatisch de snelheid aan naargelang het gewicht van het deurblad. Dankzij de compacte afmetingen van de motor kan het deurblad er gewoon onderdoor schuiven. “Deze ARLU Proslide Motion laat zich heel eenvoudig monteren en installeren,” legt Gert Jooris uit. “Het systeem wordt bestuurd met een geïntegreerde radiofrequentie op KNX-protocol en de motor leert via de ingebouwde software automatisch de eindpunten kennen. Bij stroomuitval zal de gebruiker de deur nog altijd manueel kunnen openen en sluiten.”

 

Nieuw onzichtbaar inbouwgeleidingsprofiel

ARLU levert zijn Proslide schuifdeursysteem nu ook met een onzichtbaar inbouwgeleidingsprofiel. Dit stevige driekamerprofiel (geleidings- en afwerkingsprofiel in een) ontwikkelde het bedrijf speciaal voor gipsplaatplafonds. Het nieuwe product is bovendien ook geschikt voor kamerhoge schuifdeuren.

De rail is beschikbaar in 2, 3 of 6 mm, maar maatwerk is mogelijk. De plaatsing is zeer eenvoudig en de geïntegreerde zwaluwstaartprofilering hecht goed aan het plakwerk, waardoor scheuren in het plakwerk vermeden worden. Het systeem bestaat uit twee handige elementen, die zowel voor de vakman als voor de consument interessant kunnen zijn. Dankzij de gepatenteerde Auto-Fix kan het deurblad in een handeling aan het rolstelsel bevestigd worden, en de gepatenteerde Slow-Stop zorgt voor een stevige en schokvrije sluiting. De in de hoogte verstelbare ESSI-module vergemakkelijkt het monteren en demoteren van de rolstelsels zonder het volledige bovenprofiel te moeten demonteren - en dat ook na het afwerken van het plafond.

 

Geïnteresseerden kunnen de Proslide en alle opties bezichtigen op PolyClose 2016. De Proslide is te vinden aan stand 1.022.

Deel dit artikel:

Contacteer ARLU

Onze partners