ARLU pivotica PRO: het onzichtbare pivotscharnier voor binnendeuren tot 100 kg

ARLU stelt een nieuw minimalistisch en onzichtbaar scharnier voor pivoterende deuren tot 100 kg voor: ARLU pivotica PRO. Dit scharnier in geborstelde inox afwerking wordt volledig in de deur geïntegreerd, is uitgerust met een actieve sluiting, en er is geen zichtbare deursluiter. Dit pivotscharnier voor linkse en rechtse deuren, ook kamerhoog, biedt deurfabrikanten en architecten mogelijkheden voor de esthetische integratie van binnendeuren in het interieur.

Dankzij de ARLUpivotica PRO kan men creatief omgaan met ruimtelijke volumes en wanden. De compacte afmetingen zorgen niet alleen voor een eenvoudige montage in de deur, maar maken dit scharnier ook ideaal voor pivoterende kamerhoge deuren. In tegenstelling tot andere pivotscharnieren kan men bij deze ARLU pivotica PRO het scharnierpunt van de deur vrij kiezen, waardoor men bijvoorbeeld een brede deur in het midden kan laten roteren. De deur kan in beide richtingen tot 150° geopend worden en heeft een vasthoudstand op 90°. Dankzij de actieve sluitdemping met 2 snelheden komt de deur, links of rechts, bij het sluiten steeds tot het nulpunt, waardoor de deur volledig in lijn ligt met de wand.

 

Nieuwbouw & renovatie

Deze roestbestendige ARLU pivotica PRO in geborstelde inox afwerking voldoet aan de EN1154 voor deursluiters en is geschikt voor deuren met een dikte van minimum 40 mm, een maximale hoogte van 3 m en breedte van 1 m en een gewicht tot 100 kg. Aangezien het pivotsysteem in de deur gemonteerd wordt, kan het toegepast worden in zowel nieuwbouw als renovatie en is het geschikt voor toepassingen met vloerverwarming. Deze ARLU pivotica PRO is ook beschikbaar in een brandwerende versie tot 30 minuten met speciale interdenskit.

Deel dit artikel:
Onze partners