ARLU toont onzichtbare pivot- en schuifdeuren

De Kruishoutemse deurenproducent ARLU hoopt pivot- en schuifdeuren te introduceren tot de minimalistische architectuur. Zijn nieuwe Invisidoorgamma biedt de mogelijkheid om pivoterende en kamerhoge schuifdeuren strak in te werken in een minimale setting, dankzij een intern pivotsysteem of een onzichtbaar inbouwgeleidingsprofiel voor schuifdeuren.

Pivotsysteem in de deur

Het nieuwe pivotsysteem van ARLU onderscheidt zich door zijn installatie: een klassiek pivotsysteem is in de vloer ingewerkt, waar ARLU's pivotsysteem in de deur is ingewerkt. De pivotscharnieren kunnen binnendeuren tot 100 kg dragen. Het Invisidoor AX Prosysteem is zowel voor renovatie- als nieuwbouwprojecten bruikbaar. De deur kan in beide richtingen open en blijft vast staan op 90°. Een actieve sluitdemping zorgt er ten slotte nog voor dat de deur bij het sluiten steeds terug op het nulpunt tot stilstand komt. En dat mooi in hetzelfde vlak als de wand.

 

Onopvallend inbouwgeleidingsprofiel

Een nieuw Proslide inbouwgeleidingsprofiel zorgt voor een net zo onopvallende integratie van schuifdeuren in een minimalistisch interieur. Het invisidoor SDX125-pakket bevat reeds het in te pleisteren deurkader en schuifdeurbeslag dat de strakke look alleen maar benadrukt. Nu is er ook dit nieuwe Proslide inbouwgeleidingsprofiel om onopvallend in het plafond in te bouwen. Dit stevige 3-kamerprofiel (geleidings- en afwerkingsprofiel in één) is voorzien van een zwaluwstaartprofilering waardoor het plakwerk bijzonder goed hecht en er geen scheuren in komen.

Deze twee nieuwigheden van ARLU openen letterlijk en figuurlijk heel wat deuren in de minimalistische interieurarchitectuur.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage