Assortiment EQUITONE uitgebreid met witte EQUITONE [linea]

EQUITONE [linea] wordt gekenmerkt door zijn groeven, die het hart van het door-en-door gekleurde vezelcement prijsgeven. Door het spel van licht en schaduw verandert de aanblik van EQUITONE [linea] gedurende de dag. Dat lijnenspel wordt kracht bijgezet dankzij de witte kleur, die ruimten en gevels een extra dimensie geeft.

 

EQUITONE is een in de massa gekleurd gevelbekledingsmateriaal dat werd ontwikkeld met én voor architecten. Elk EQUITONE paneel is uniek en bezit het primitieve karakter van het originele, in de massa gekleurde vezelcementmateriaal. Vezelcement is een natuurlijk composietmateriaal dat uitsluitend uit cement, cellulose en mineralen bestaat.

 

Wit en architectuur

De Portugese architect Manuel Aires Mateus staat bekend om zijn ontwerpen waarin de kleur wit de hoofdrol speelt. Hij ziet dan ook tal van ontwerpmogelijkheden met EQUITONE [linea] wit. Het materiaal laat toe om de verbeelding vanaf het begin van het ontwerp te laten spreken. Bovendien zijn de witte panelen eindeloos te combineren met andere materialen.
 

Ontwerpvrijheid

Dankzij het designpotentieel van EQUITONE [linea] krijgt de gevel een eigen karakter. Door te spelen met de richting of de verschillende vormen en formaten van het paneel ontstaan er unieke creaties. Met de inrichting van een gebouw of het doortrekken van een gevel naar binnen, krijgt het interieur een stijlvol accent. 

Bron: Equitone

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage