Automatische deuraandrijvingen bieden veiligheid en toegangscomfort

Gebouwen vragen ook inzake veiligheid en toegangscomfort gepaste oplossingen. Dormakaba biedt hierop een antwoord met de elektromechanische draaideuraandrijvingen ED 100 en ED 250. Beide aandrijvingen zijn zowel geschikt voor toepassing op intensief gebruikte deuren in ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, centra voor andersvaliden en kantoren, als in de private woning.

De dormakaba ED 100 (EN 2-4) en de ED 250 (EN 4-6) zijn geschikt voor zowel binnen- als buitendeuren. Beide aandrijvingen kunnen op brand- en rookwerende deuren worden toegepast en zijn beschikbaar in de varianten trekkend met glijarm en duwend met standaard arm.

De juiste aandrijving wordt aan de hand van de deurbreedte en het deurgewicht gekozen. De ED 100 is inzetbaar op deuren met een gewicht tot 100 kg en een breedte tot 1.100 mm. De ED 250 is inzetbaar op deuren met een gewicht tot 250 kg en een breedte tot 1.600 mm.

Enkele belangrijke kenmerken:

  • Krachtige en geruisloze aandrijvingen;
  • Elegante optiek, slechts 70 mm aandrijfhoogte;
  • Variante voor dubbele deuren, optioneel met geïntegreerde mechanische sluitvolgorderegeling;
  • Geschikt voor brandwerende deuren;
  • Eenvoudige montage en ingebruikname.

 

Extra functies

De aandrijvingen beschikken standaard over een groot aantal functies. Door het toevoegen van upgrade cards zijn bijkomende functies te activeren en is uitbreiding naar een highend-apparaat mogelijk. Zo ontstaan producten op maat die naadloos op de specifieke deursituatie zijn afgestemd.

Voor de uitbreiding van de automaat met extra functies, biedt dormakaba de volgende steekmodules:

  • Upgrade Card ‘Full Energy’

Maximale kracht voor snelwerkende deurfuncties.

  • Upgrade Card ‘Professional’

Tweevleugelige deuren apart of samen openen. Verlenging van de beschikbare openhoudtijd.

  • Upgrade Card ‘Obstakelvrij toilet’

Obstakelvrije & veilige toegang en uitgang tot het toilet.

  • Upgrade Card ‘DCW’

Centraal gestuurde toegangscontrole.

 

Omvangrijk aanbod systeemaccessoires

Met het complete gamma drukknoppen, schakelaars en slimme, instelbare bewegingsmelders kunnen automatische deuren eenvoudig bediend worden en kan aan alle functionele wensen die aan automatische deuren gesteld worden, worden voldaan. Actieve en passieve infraroodsensoren maken een betrouwbare beveiliging mogelijk van de deurinstallatie door precieze registratie van personen en voorwerpen.

 

EN 16005 veiligheidsnorm

Door het gebruik van gecertificeerde sensoren met een zelfcontrole-functie, voldoen de ED 100 en ED 250 aandrijvingen aan de Europese norm EN 16005. Deze norm is bepalend voor de veiligheid van personen bij het gebruik van automatische deuren voor toegang van personen, in vluchtroutes en voor automatische brand- en rookwerende deuren.

De norm EN 16005 specificeert het gebruik van sensoren die voldoen aan de eisen van EN 12978 en waarbij de sensoren beschikken over een zelfcontrole-functie waardoor de goede werking van de sensor(en) voorafgaand aan iedere bedrijfscyclus wordt gecontroleerd.

Dormakaba beschikt over een breed assortiment toebehoren die voldoen aan de EN 16005-norm.

Bron: Dormakaba
Deel dit artikel:
Onze partners