Axalta Coating Systems lanceert nieuwe versie van online COLOUR it-tool

Axalta Coating Systems, producent van vloeibare en poederlakken, heeft zijn vernieuwende COLOUR it-website en -tool voor de toepassing van poederlakken opgefrist met vele nieuwigheden.

"Het COLOUR it-hulpmiddel maakt komaf met alle giswerk bij de keuze van de juiste kleuren voor een bepaalde opdracht," aldus Markus Koenigs, marketing communications manager voor Axalta's poederlakactiviteiten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. "Onze klanten kunnen nu nog makkelijker omgaan met de kleurcollecties van onze Alesta- en Teodur-poederlakken, die worden gebruikt voor binnen- en buitenwerktoepassingen in architectuur en design. COLOUR it geldt ook voor een ruime waaier aan standaard RAL-kleuren in een verscheidenheid van glansintensiteiten en texturen, en ook nog de vele metallics. Dit alles samen is goed voor meer dan 1.000 verschillende combinaties. Via de tool kunnen onze klanten de kleuren en texturen zelfs online op objecten simuleren."

 

Functies ontdekken

De bezoekers van onze COLOUR it-website krijgen toegang tot de standaard tool via hun webbrowser, of met hun mobiel toestel wanneer ze een QR-code scannen. De standaardversie van de tool biedt een blik op de kleuren van de Alesta- en Teodur-poederlakken. Zodra de COLOUR it-tool is geopend, geeft deze nieuwe versie de gebruikers de kans om stap voor stap zijn vele functies te ontdekken. De gebruikers kunnen zelfs een reeks gevels van gebouwen of designobjecten oproepen en die lakken met een kleur naar keuze. Deze zogenaamde mock-upfunctie wordt trouwens tweemaal per jaar geüpdatet. Handig om de gekozen kleuren te bekijken en te vergelijken.

 

Maatwerk

Naast het bekijken en vergelijken van verschillende kleuren en texturen, kunnen de gebruikers de kleuren nu ook zien in een waaier van verschillende afwerkingen: metaal, natuurlijk, hout en mineralen. Waneer de kleurkeuze is gemaakt, kunnen de gebruikers bij Axalta gratis kleurstalen aanvragen.

“Wij bieden onze klanten de COLOUR it-tool overigens aan in verschillende niveaus van maatwerk, zodat zij hun eindgebruikers volledig kunnen ondersteunen bij de keuze van de beste poederlakoplossing," preciseert Markus Koenigs nog.

Het vernieuwde ontwerp van de COLOUR it-website wil vooral de inspiratie en ideeën prikkelen. Colour in Architecture, een nieuw onderdeel van de website, bevat daarom een reeks video's, Talking About Colours, waarin toonaangevende Europese architecten het hebben over het belang van kleur in de ontwerpen van hun projecten.

Markus Koenigs besluit: "De combinatie van de COLOUR it-website en de uitgebreide COLOUR it-tool vormen het bewijs dat we onze klanten op de eerste rij zetten en we hen zoveel mogelijkheden als haalbaar, ter beschikking stellen voor de keuze van de goede poederlak(ken)."

De bijgewerkte COLOUR it-tool is momenteel beschikbaar in het Nederlands, Frans, Engels, Duits, Pools, Italiaans, Spaans en Zweeds. Men vindt hem op www.axaltacolourit.com.

 

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage