B-architecten ontwerpt energiezuinig collectief woonproject Cirk

Ontwikkelaar HEEM brengt met Cirk een nieuwe, warme woonvorm naar Hasselt. Het energiezuinige collectieve woonproject naar een ontwerp van B-architecten etaleert een stijlvolle mix van renovatie en nieuwbouw. Kollektif stond in voor het landschapsontwerp.

HEEM neemt de site van meer dan 9000 vierkante meter langs de Trekschurenstraat, met daarop de voormalige gebouwen van de Provinciale Vereniging van Rundveehouders, onder handen en creëert er een geweldige plek om te wonen voor 16 gezinnen. Het gerenommeerde Antwerpse architectenbureau B-architecten zorgt voor een stijlvolle mix van renovatie en nieuwbouw. Eyecatcher van het ontwerp? De opvallende boog in de tuin, vroeger waren dit paardenstallen en binnenkort een overdekte buitenruimte, fietsenstallingen, sauna en bergruimte.

De 16 woningen, met 1 tot 4 slaapkamers, beschikken allen over een privéterras en/of -tuintje. De woningen worden verwarmd door middel van vloerverwarming, aangedreven door geothermische warmtepompen. De gemeenschappelijke delen beschikken over zonnepanelen, dat is ook mogelijk voor de woningen.

 

Collectieve faciliteiten

Net zoals in andere HEEM-projecten zal Cirk naast de karaktervolle privéwoningen ook beschikken over tal van collectieve faciliteiten. De bewoners zullen op adem kunnen komen in de ruime aangelegde tuin met fruitbomen en moestuin, het landschapsontwerp is van Kollektif. Een duik in de vijver of relaxen in de sauna? Dat is allemaal mogelijk in Cirk. Het buurthuis is een extra polyvalente ruimte die de bewoners vrij kunnen gebruiken, ideaal voor een verjaardagsdrink of een spelletjesmiddag met de buurkinderen. Een warme dag? Dan kan dat feestje doorgaan in de overdekte buitenruimte. Bewoners zullen hun auto en de elektrische deelwagen parkeren in de ondergrondse gemeenschappelijke parking, hun fietsen krijgen een plekje in de overdekte fietsenstalling.

Bron: HEEM
Deel dit artikel:

Onze partners