Balthazars 2015 bekronen bijzonder meubilair op Meubelbeurs Brussel

Op de Meubelbeurs in Brussel werden naar jaarlijkse gewoonte de Balthazars uitgereikt. Na beraadslaging kwam de jury tot de volgende laureaten: Joli Collection met het stoeltje Marguerite, MMooD met de tafel Wings, Sitino met oWall en Bax Meubelen met Bora. 

 

De winnaars

De Balthazar Best of Belgium gaat in 2015 naar het stoeltje Marguerite van Joli Collection, dat eerder al een Red Dot Award in de wacht kon slepen. De elegante belijning van dit model ontworpen door Matthias De Ferm kon de jury zeker bekoren.

Voor Ecology ging de Balthazar naar MMooD van de Mintjens Groep voor de tafel Wings van Gust Koyen uit de Flowers&Seeds collectie. Wings is een houten tafel met een absoluut minimum aan beslag en toch een ingenieus uitklapsysteem.

"Opnieuw was Most Innovative de moeilijkste categorie om over een winnaar te beslissen," zo stelt de jury. Twee genomineerde exposanten staken er bovenuit. Uiteindelijk gaat de Balthazar naar Sitino voor oWall, een ontwerp van Axel Enthoven dat volledig inspeelt op de trend van compact wonen.

De trofee voor Country Today wordt uitgereikt aan een meubel dat de landelijke trend vertaalt in een hedendaagse vormgeving. Het Nederlandse Bax Meubelen viel daarom in de prijzen met het model Bora.

 

Jury

De jury was samengesteld uit mensen die nauw bij de sector betrokken zijn. Zij stond onder de leiding van Marie-Anne Desiere, manager van het communicatiebureau Modulo die in de loop der jaren een echte feeling met de meubelbranche heeft opgebouwd. De andere juryleden waren Colette Demil (freelance journaliste), Elien Haentjens (freelance journaliste), frances van der Steen (freelance vakjournaliste, trendspotter, Be Magazine), Chris De Roock (directeur technisch centrum van de houtnijverheid en van Optimo) en Harry van Hoyweghen (interieurarchitect en Director Design van Nestor Creative Event Organizers). 

Deel dit artikel:
Onze partners