Balvast akoestisch plafond essentieel voor goede sportinfrastructuur

Een goed plafond heeft een positieve invloed op de inrichting van een sportzaal of -hal. "In de eerste plaats is het belangrijk om rekening te houden met de balvastheid aangezien dit in grote mate de levensduur van het plafond bepaalt. Daarnaast mag u het belang van een goede akoestiek niet onderschatten. Een hoge akoestische absorptie levert een belangrijke meerwaarde aan het comfort waarin gesport wordt," stelt LCC. De fabrikant schuift op dit vlak zijn BL-Highline-plafond naar voor. 

Het BL-Highline plafond van LCC werd op balvastheid getest door de Universiteit van Stuttgart (D) en behaalde de hoogste classificatie voor deze categorie: 1A. Dat betekent dat dit stalen plafond uitstekend gewapend is tegen de botsingen van allerhande ballen.

De sterkte van dit plafond is uiteraard een belangrijke factor als u een sporthal inricht. Maar de BL-Highline heeft nog interessante bijkomende voordelen volgens LCC:

  • dankzij de opening van 40% en de combinatie met akoestische isolatie heeft het plafond een akoestische absorptiewaarde van maar liefst αw 0,85. En dat is wel zo aangenaam, zowel voor de sporters als voor de supporters.
  • de panelen zijn zeer eenvoudig (de)monteerbaar. Vastklemmen op de dragers is voldoende.
  • het plafond is zeer flexibel: u werkt er een ongelijkmatig plenum mee weg en u past het gemakkelijk aan aan hoeken of rondingen in de ruimte.
  • u kunt alle mogelijke technieken inbouwen: sportverlichtingsarmaturen, branddetectie …
  • u kunt verluchten via het plafond.
  • het sportplafond is brandstabiel.

"Tot slot - ook niet onbelangrijk – heeft de BL-Highline een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding én een lange levensduur," besluit LCC. 

Bron: lCC
Deel dit artikel:
Onze partners