BATIBOUW 2023: inspiratie voorop

BATIBOUW blijft nog steeds de ideale plek om informatie over bouwen en verbouwen op te doen. Uit cijfers blijkt dat Belgen hun droom om vastgoed te kopen, nieuwbouw of renovatie, niet opbergen ondanks de huidige energie- en milieuvoorschriften. Daarom wil BATIBOUW hen in 2023 wegwijs maken in de wereld van nieuwe materialen, producten, systemen en bouwconcepten. De volgende editie van de beurs zal doorgaan van dinsdag 14 tot en met zondag 19 maart 2023 in Brussels Expo. INSTALLPRO is open op vrijdag 17 maart 2023.

Bovendien hebben de organisatoren besloten om het concept 'BATIBOUW Experience' te herhalen na het succes van de vorige editie. Dit concept omvat inspiratiezones waar installaties, producten, nieuwe trends en
technologieën op een educatieve manier worden voorgesteld, gaande van interieurdesign tot energie-uitdagingen en toekomstige ontwikkelingen in de bouwsector. Op deze manier krijgen bezoekers een gevarieerd aanbod van alles wat in aanmerking kan komen tijdens hun renovatie- of nieuwbouwproject. 

BATIBOUW Experience zal bestaan uit vijf verschillende inspiratiezones:

  • BATIBOUW Academy | Paleis 5
  • Matchmaking Zone | Paleis 5
  • Energy Solutions | Paleis 7
  • Flex Living: Patio
  • Kitchen Xperience | Paleis 11

 

Energie-efficiëntie

Daarnaast zal de editie van 2023 ook in het teken staan van alternatieven voor ons huidige energieverbruik. BATIBOUW wilt de bouwer en verbouwer van morgen bijstaan bij het nemen van de juiste beslissingen.

Zo zal hal 7, met een oppervlakte van 600m2, volledig gewijd zijn aan energie-efficiëntie. Binnen deze hal kunnen bezoekers nieuwe oplossingen ontdekken, in gesprek gaan met neutrale partners en advies krijgen over premies en nieuwe oplossingen.

 

inspiratie voorop

Naast de energiezone stelt BATIBOUW nog enkele ander thematisch ingerichte zones voor. Zo krijgt de voormalige beurs Cocoon een volledig Paleis toegewezen. Hier komen de nieuwste trends op het gebied van decoratie, lifestyle, serviesgoed en nog veel meer aan bod. De zone Flex-Living  komt terug met alternatieven voor traditionele huisvesting zoals een tiny-house, containers en tuinkantoren.

BATIBOUW blijft in de eerste plaats de beurs om kennis uit te wisselen. Daarom zal er in hal 5 een Matchmaking area ingericht worden waar neutrale partners, bouwers en verbouwers op individuele en persoonlijke basis adviseren. Ten slotte zal BATIBOUW Academie een rijk en gevarieerd programma van conferenties, demo’s en workshops aanbieden.

 

zero carbon

Fisa, de organisator van BATIBOUW, toont niet alleen duurzame oplossingen tijdens de beurs, maar draagt daar ook hun steentje aan bij de organisatie van de beurs. Ze schreef zich in in het Net Zero Carbon Events-programma. Hierin worden verschillende initiatieven opgenomen zoals de vermindering van materialen voor eenmalig gebruik, een vermindering van de verwarming en de verlichting van de beurshallen. Daarnaast zal de beurs ook maar zes dagen doorgaan en worden de exposanten die een duurzame stand bouwen beloond.

 

InstallPro

InstallPro opent dit jaar opnieuw zijn deuren voor HVAC-, sanitair- en elektriciteitsinstallateurs. Tijdens dit netwerkmoment ontdekken installateurs onder andere de nieuwste generatie warmtepompen of de nieuwe producten in de sanitaire sector die waterbesparing mogelijk maken. De beurs zal parallel lopen met BATIBOUW op vrijdag 17 maart 25023 in Hal 8.

Bron: BATIBOUW
Deel dit artikel:
Onze partners