Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2023: schrijf nu in!

Met de wedstrijd 'Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken' wil Zinkinfo Benelux een staalkaart aan toepassingen van thermisch verzinken tonen.  Er worden prijzen uitgereikt in de categorieën 'Functioneel verzinken', 'Esthetisch verzinken' en 'Duplex' (verzinken + coaten). Over de drie categorieën heen reikt de jury ook een prijs 'Circulair Bouwen' uit. Je kan hier een project indienen tot en met 31/01/2023. 

Thermisch verzinken biedt designers én hun klanten heel wat voordelen. Vooral de lange levensduur en onderhoudsvriendelijkheid zijn belangrijke troeven van dit conserveringssysteem. Bovendien waarderen ontwerpers het mooie verouderingsproces van thermisch verzinkt staal waardoor het met de jaren die typische natuurlijke patina krijgt.

 

In lijn met de filosofie van ZEKER ZINK maakt de BTTV Trofee een onderscheid tussen drie categorieën:

 

Functioneel verzinken

De keuze voor discontinu thermisch verzinken werd vrijwel uitsluitend ingegeven door de functionele kwaliteiten van de thermische zinklaag. Levensduur door optimale corrosiewering en onderhoudsvrij karakter van het thermisch verzinken gaf de doorslag.

 

Esthetisch verzinken

Naast de functionele eisen waren er ook esthetische verwachtingen/eisen waaraan het thermisch verzinkte staal diende te voldoen. De architect/de opdrachtgever kozen voor het typische patina van verzinkt staal dat zich perfect verhoudt tot andere materialen en de omgeving.

 

Duplex

Verzinken + coaten (natlak of poeder)

De jury reikt daarnaast over de 3 categorieën heen, een prijs Circulair Bouwen uit voor een project waarin de principes van circulair bouwen zo consequent mogelijk werden toegepast.

Boek Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken

Zinkinfo Benelux zal een boek uitgeven waarin alle projecten die aan de Trofee deelnemen zullen worden opgenomen. Op die manier ontstaat een mooi naslagwerk dat voor alle betrokkenen als een marketingtool kan worden gebruikt. Dit boek zal op een grote oplage worden gedrukt en ruim worden verspreid onder opdrachtgevers, architecten, studiebureaus, staalbouwers en aannemers.

Deel dit artikel:

Onze partners