Bescherm de wortels van natuurlijk gras met optimale valdemping

Met de GrasTech non-slip grasmat van Goede Speelprojecten bescherm je de wortels van natuurlijk gras met een optimale valdemping. Deze wordt zelfs verhoogd. Eenmaal het gras volledig door de rubberen mat heen is gegroeid, kan het gewoon gemaaid worden. Bovendien is het makkelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers. 

GrasTech is een non-slip grasmat die zorgt voor een struikelvrije en gelijkliggende ondergrond. De rubberen grastegels worden aangebracht op bestaande grasoppervlakten of ingezaaide grond. De wortel van het gras blijft intact en de grond kalft niet af. De valdempende waarde van het aanwezige gras is gewaarborgd. Belangrijk is ook de goede toegankelijkheid voor o.a. rolstoelgebruikers en/of mensen die slecht ter been zijn.

verhoogt de natuurlijke valdemping van gras

Onder GrasTech veiligheidstegels wordt TechMesh gaas gebruikt als stabilisatie en ter voorkoming van wegzakken bij nat weer. Het TechMesh gaas gaat ook het "naar boven komen" van in de bodem aanwezige steentjes tegen. De 2-laagse opbouw zorgt voor een goede drukverdeling en draagt daardoor zelfs bij aan een verhoging van de natuurlijke valdemping van gras.

Wanneer het gras volledig door de rubberen mat heen is gegroeid, kan het gewoon gemaaid worden. Doordat de contouren van het geheel aan de zijkanten onder het gras gestopt worden, ontstaat er geen struikelrand. Afhankelijk van de grondslag, aanleg en de kwaliteit van het gras zelf, kunnen valhoogtes tot 2,60 m bereikt worden. Let op: de valdempende waarde boven 1,50 m dient middels een HIC-waarde meting ter plaatse te worden aangetoond.

Bron: Goede Speelprojecten
Deel dit artikel:

Contacteer Goede Speelprojecten

Onze partners